avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul tehnic si concedierea colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul tehnic si concedierea colectiva

Ce se intampla daca dupa perioada in care angajatorul decide ca toti angajatii sa se afle in somaj tehnic (trei luni), angajatorul ia decizia ca toti angajatii sa fie concediati (deci concediere colectiva)? Este angajatorul obligat sa returneze contravaloarea sumelor pentru care a fost scutit la plata in perioada somajului tehnic (cas, somaj etc.)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 13 Mai 2009
Consider ca nu este obligat sa returneze banii pentru care a fost scutit de plata lor in perioada de intrerupere a activitatii (somaj tehnic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic-sau nu? sorin2561 sorin2561 As vrea sa stiu daca s-a procedat legal atunci cand seful de sectie din intreprindere a trimis o parte din angajati acasa,spunandu-le ca datorita lipsei ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare sa intocmeasaca un inspector resurse umane la trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?cum ar trebuii intocmita ... (vezi toată discuția)
Perioada de cfs pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua. Urmeaza ca majoritatea oamenilor sa intre in somaj incepand cu data de 28 decembrie.Ultima zi de munca este insa 18 decembrie.Decizia de CFS ... (vezi toată discuția)