avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program redus in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program redus in preaviz

buna ziua
pe perioada de preaviz , in caz de concediere pt reducerea postului, angajatorul este obligat sa accepte ca angajatul sa lucreze doar 4 ore/zi in loc de 8, pt a-si putea cauta un alt loc de munca? din cate stiu aceasta prevedere era trecuta in ctr colectiv de munca unic la nivel national, care acum nu mai exista.precizez faptul ca in ROI nu se specifica aceasta posibilitate.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 14:24, 11 Iulie 2014
1. In perioada de preaviz salariatul trebuie sa respecte programul de lucru prevazut in contractul individual de munca (CIM).

2. Daca in CIM, in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern (R.I.) al unitatii este prevazut un program redus in perioada de preaviz atunci se aplica aceasta prevedere.
Stiti bine, prevederea era trecut in CCMUN care nu mai este in vigoare.
In afara de RI (pe care l-ati verificat), trebuie sa mai verificati si in CCM al unitatii sau la nivel de sector de activitate (daca exista astfel de contracte pentru unitatea dvs.) Acolo s-ar putea sa mai existe o prevedere similara cu cea din CCMUN.
va multumesc frumos. apreciez celeritatea cu care mi-ati raspuns.

o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul in perioada de preaviz radu-adrian radu-adrian buna ziua..va rog sa ma lamuriti care este programul de lucru in perioada de preaviz in cazul restructurarilor 4 sau 8 ore...multumesc! (vezi toată discuția)
Lg. 40/2011 Doina Elena Doina Elena Ce acte aditionale trebuie sa facem? Conform art. 17 alin. 2, lit. d1, vom introdice in contract criteriile de evaluare a activitatii profesionale a ... (vezi toată discuția)
Art.65. desfintarea postului alina_hedesan alina_hedesan Buna, As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data ... (vezi toată discuția)