avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare sau evacuare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare sau evacuare?

Buna ziua,

Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma inca din anul 2002.

Mentionez ca ei au intrat abuziv in apartament in anul 2002, nu detin niciun act, iar in 2012 au pierdut un proces pentru o hotarare care sa tina loc de act autentic. Au adus ca proba o chitanta de mana care s-a dovedit a fi falsa.

As dori sa stiu cum ii pot evacua din imobil, prin actiune in evacuare sau actiune in revendicare? Le pot face si o plangere penala pentru tulburare de posesie?

Va multumesc anticipat.
O zi buna sa aveti.
Ba,cred s-au lovit mai multi.. multi au cerut evacuarea si actiunea potrivita ar fi fost revendicarea si invers.
Cred ca e important si precedentul proces, ce s-a cerut de catre cine si ce s-a stabilit.

"In materia acţiunii în evacuare, nu se pune în discuţie însuşi dreptul de proprietate asupra imobilului, ci doar folosinţa acestuia, folosinţă încălcată de către pârâţi, urmare a ocupării fără titlu a imobilului. Acţiunea în evacuare este un instrument juridic aflat la îndemâna proprietarului sau posesorului unui imobil, pentru apărarea folosinţei bunului, ca dezmembrământ al dreptului de proprietate."
[ link extern ]

E importat ce va aparati, dreptul de proprietate sau cel de folosinta..
Ca oamenii aia nu au niciun titlu cred ca s-a stabilit deja.

As incerca o actiune in evacuare, mai ales ca e mai ieftina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Evacuare evident, revendicare nu văd sensul. Și dacă nu aveți în proprietate alte imobile și aveți familie puteți încerca în paralel pe ordonanță președințială, adică o situație precară privind domiciliul. Dar obligatoriu cu avocat.
Cred si eu ca actiunea in evacuare este modalitatea cea mai buna pentru a intra in posesia imobilului. Mai ales ca indivizii au intrat abuziv in imobil si au incercat sa devina prorietari aducand in instanta o chitanta de mana care s-a dovedit a fi falsa. Pe langa actiunea in evacuare, voi face si o plangere penala pentru tulburare de posesie. Voi avea avocat care se va ocupa de actiunea in evacuare si voi incerca si o ordonanta prezidentiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate dumitrud dumitrud Un teren cu cadastru si intabulare nu poate fi folosit deorece este ocupat cu solari de 3 vecini. Doi vor sa cumpere parcelele de teren ocupate de ei, cel de ... (vezi toată discuția)
Evacuarea locatarilor din imobil adjudecat la licitatie just1 just1 am cumparat un apartament la o licitatie, am facut actiune in evacuare pentru fosti locatari care refuza sa elibereze imobilul, am aplicat-o prin executor ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)