avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditiile in care poti exercita un contract de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditiile in care poti exercita un contract de munca daca ai PFA

Buna ziua! va rog sa ma ajutati sa elucidez problema aceasta deoarece sunt mii de pareri...intrebarea este:
Pot sa fiu angajata la o firma pe postul de consilier juridic, durata timpului de lucru fiind de 8 ore pe zi, iar in acelasi timp sunt si PFA avand un contract de colaborare cu o alta firma, durata timpului de lucru fiind tot de 8 ore pe zi? Este legal? Daca nu ce trebuie sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 11 Iulie 2014
Nelegalitatea consta in contractul de colaborare care prevede durata timpului de munca. Activitatea in baza acestui contract poate fi recalificata ca activitate dependenta , fapt care ar atrage raspunderea juridica a partilor .

Potrivit art.17 alin.3 din OUG 44/2008, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.
pentru mine este mai avantajos contractul de colaborare.
ar putea sa imi schimbe la firma unde sunt angajata durata timpului de lucru de la 8 ore la 4 ore? sau 2 ore?
asa ar fi legal?
In general,un contract de colaborare nu are cum sa cuprinda durata timpului de munca. un astfel de contract nu ar trebui sa contina notiuni legate de relatiile de munca supuse legislatiei muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru pfa(urgent) iubisbb iubisbb Buna ziua, As dori daca se poate sa imi raspundeti si mie la o intrebare;Ma intereseaza sa stiu daca o persoana PFA, in baza unui contract de munca este ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la firma cu care am relatii de afaceri ostia ostia Buna ziua, Pot avea PFA si concomitent pot fi si angajat la firma pentru care intermediez vanzari de programe ? Daca da, exista un nr de ore obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Noua oug 46/2011 suciu_diana suciu_diana Buna ziua, noua OUG prevede ca un PFA [quot] PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca ... (vezi toată discuția)