avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pentru o Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pentru o Intreprindere Individuala

Ce declaratii e obligata sa depuna conform legii o Intreprindere Individuala cu angajati cod CAEN 3832 - recuperarea materialelor reciclabile sortate.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:21, 12 Iulie 2014
In primul an de activitate, titularul intreprinderii individuale depune formularul 220 "Declaratia privind veniturile si cheltuielile estimate pentru anul in curs", in termen de 15 zile de la inregistrare urmand ca, in baza acesteia, organul fiscal sa emita o decizie de impunere privind platile anticipate. Aceste plati se vor efectua trimestrial, pana la data de 25 a ultimei luni din trimestrul de referinta (respectiv, 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie si 25 decembrie),formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania",formularul 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ...." se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 220.000 lei.
In completarea raspunsului de mai sus, daca titularul nu are in alta parte un contract de munca valabil sau nu este pensionar, trebuie sa mai depuna odata cu D220 si D600 cu venitul lunar asigurat (minim 804 lei) pentru contributia la pensie si rezulta 252 lei lunar de plata.
Apoi pentru faptul ca aveti persoane angajate cu contract de munca pe intreprinderea individuala, veti depune D112 (daca aveti peste 3 salariati se depune lunar pana pe 25 a lunii urmatoare si tot la acelasi termen se fac si platile).
Anul urmator, pentru impozitul pe venitul sub forma de salarii platit in anul precedent pentru angajati, depuneti D205 pana pe 28 februarie 2015.
Declaratia 300 si 394 la trimestru, daca sunteti platitor de tva.
Daca am mai putin de 3 angajati nu pot depune declatia 112 la Intreprindere Individuala ?
Sub 3 angajati D112 o depuneti la trimestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati contributii sociale la pfa IrinaMona IrinaMona Buna seara. O P.F.A. care are angajati pe langa plata contributiilor din D112 ce impozit mai plateste? (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)