avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns referitor la ceea ce vreau sa fac , inainte de toate eu lucrez la Domo de 1 an de zile si in acest an dupa calculele mele am iesit mereu cu cate 35-41 de ore suplimentare pe luna deoarece noi avem trecut pe fluturasu de salariu 168 de ore norma, acum ceva timp au bagat un spor saptamanal de 27 ron apare si acela pe fluturas din cate am auzit a fost introdus pentru ca avem liber pe luna doar 4 zile adica weekend-urile pe care nu le muncim , iar noi facem 201 ore la o luna cu 31 de zile din 168 cat scrie pe fluturas.
Contractul cand l-am semnat este in felul urmator programul specificat , si anume program de 8 ore de luni pana vineri cu week libere dar nu este asa si in realitate.
Programul este in felul urmator o sapt lucrezi de la 9:30- 16:00 si in week liber iar o sapt lucrez de la 15:30 - 22:00 ( adica luni , marti miercuri si joi) iar vinerea avem program de la 15:30 la 23:30 si in weekend muncim sambata de la 9:30-23:30 si Duminica de la 9:30-22:00.

Ceea ce vreau sa fac este sa le cer plata orelor suplimentare pana in momentu de fata in care mi-am dat demisia , as avea castig de cauza? daca da cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 13 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
alex8911 a scris:

.....
Ceea ce vreau sa fac este sa le cer plata orelor suplimentare pana in momentu de fata in care mi-am dat demisia , as avea castig de cauza? daca da cum trebuie sa procedez?


Numai printr-o actiune in instanta puteti face asa ceva ori printr-o mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatilor Ella8945 Ella8945 Buna ziua, Am si eu o intrebare. De fapt, cand vine vorba de informare juridica si codul muncii am mai multe, dar pentru inceput as vrea sa stiu care imi ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in weekend neplatite DARYUS79 DARYUS79 AS VREA SA STIU DACA UN ANGAJAT POATE LUCRA 36 ORE DIN 72 ORE IN WEEKEND NEPLATIT? ACEST LUCRU SE INTAMPLA LA ''DOMO'' UNDE ANGAJATII LUCREAZA IN FELUL ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in weekend oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, In cazul in care avem angajati care lucreaza(12/24) ore suplimentare in timpul weekendului, la plata acele ore suplimentare se platesc atat cu spor ... (vezi toată discuția)