avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... UNICUL SUPORT PT.FAMILIE - POST DESFIINTAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

UNICUL SUPORT PT.FAMILIE - POST DESFIINTAT

Buna ziua,

Incepand cu data de 1 iunie m-au anuntat scris ca mi se desfiinteaza postul. Pentru a beneficia de 2 salarii compensatorii avocatul firmei mi-z zis ca trebuie sa semnez cererea catre firma cu art.55 lit.b. Am semnat aceasta cerere bazandu-ma pe experienta mea profesionala. Eu am o situatie mai speciala acasa: stau cu parintii mei care sunt pensionari si practic eu le sunt unicul lor suport financiar. As putea sa invoc un articol din lege prin care sa le "fortez mana" sa ma retina in firma? Deasemenea, in cazul unui handicap sever al meu as putea sa invoc, la fel, un articol din lege prin care sa le "fortez mana" sa ma retina in firma? Cum as putea sa iau Certificatul pentru handicap? Ce legi ma protejeaza in acest caz? Care imi sunt drepturile vizavi de firma si de societate?
Cu multumiri,
Gabriela Andreea DUMITRIU

Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 12:52, 13 Mai 2009
Dupa parerea mea ati urmat un sfat prost, deoarece incetarea CIM prin acordul partilor (art. 55(b) ) nu va da dreptul la indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Necunoasterea legii nu poate fi invocata.
V-ati dat acordul,prin semnatura,fara sa cereti parerea altei persoane sau macar sa cititi acel articol de lege.
Din pacate,raporturile de munca vor inceta si nu aveti cum sa le fortati mana.
Medicul de familie va poate indruma in legatura cu problema de sanatate.
Dupa obtinerea certificatului puteti beneficia de o indemnizatie lunara dar cu privire la angajator nu va poate ajuta.
Orice drepturi v-ar conferi acel certificat,sunt aplicabile doar de la data obtinerii acestuia.
Va doresc sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj? hannacska hannacska Buna dimineata! Am o situatie \\"ciudata\\" impreuna cu mai multi colegi.Lucram la o firma care a intrat in insolventa recent. Acelas proprietar de firma ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj teutzu teutzu Am o intrebare; patronul ma anuntat ca ma da in somaj, dar mi-a dat sa semnez o hartie cu desfacerea C.I.M. cu acordul ambilor parti(artic.55,lit.b) I-am zis ... (vezi toată discuția)
Despre incetarea contractului de munca amolici amolici Mi s-a terminat perioada de concediu de ingrijire a copilului si as vrea sa intru in somaj pentru cateva luni, urmand sa nasc al doilea copil in aprilie ... (vezi toată discuția)