avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al presedintei asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al presedintei asociatiei

Buna. Administratul blocului meu e si presedinta de asociatie. Am problema ca a obisnuit deja de 2 ori sa imi treaca imi plus cate o persoana la numarul de locatari . Doar pt ca prietenul meu mai vine la mine(nu sta peste noapte ,vine 2-3 ori de cateva ori pe sapt). I-am zis ca ii aduc acte ca el sta in alta parte ,dar a spus ca nu o intereseaza. Aceeasi problema o mai are cineva din bloc. Are dreptul sa faca asta? Cui as putea sa ma adresez. ? ea nu vine sa citeasca contorul la apa,trebuie sa il duca fiecare locatar. Stiam ca asta e atribuitia ei pt ca e si administrator si presedinte.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:07, 14 Iulie 2014
Verba volant, scripta manent.

Consemnati toate acestea intr-o scrisoare adresata asociatiei pe care o inregistrati. Daca nu vor sa o inregistreze, le-o expediati prin posta cu confirmare de primire. Totodata, contestati lista imediat dupa afisare, tot in scris. Cu aceste documente puteti actiona in instanta.

Totodata, puteti convoca adunarea generala, unde puteti, inclusiv, sa schimbati conducerea asociatiei.
Buna,

Este in afara legii ca un administrator sa fie si presedinte in acelasi timp. Conform legii 230/2007 administratorul de bloc poate fi si contabil sau poate fi si casier. insa nu si presedinte. fiecare in parte are alte atributii.
HG 1588/2007 spune ca daca o persoana locuieste in acel imobil minim 15 zile pe luna atunci poate fi trecuta la calculul cotei de intretinere.
ii puteti face o sesizare in termen de 10 zile de la afisarea listelor, Presedintelui (spun asta ca in sesizare sa spuneti Dle Presedinte), cum ca in luna X au fost luate in calcul mai multe persoane la apartamentul Dvs. totodata puneti copii de pe dovada faptului ca prietenul Dvs locuieste si plateste intretinere in alt loc. Presedintele este obligat sa va raspunda in 7 zile.
totodata puneti copii de pe dovada faptului ca prietenul Dvs locuieste si plateste intretinere in alt loc.

Nu trebuie nici o dovada ca locuieste in alta parte, daca ar locui la casa cine ii da dovada ca locuieste acolo, vecinul de teren?
Daca locuieste mai mult de 15 zile il trece, daca nu locuieste nu il trece, ca sa treaca o persoana trebuie sa aiba cererea scrisa a proprietarului sau sa faca dovada ca locuiesc mai multe persoane.
HG 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;

Presedintele nu poate fi administrator, decat daca acesta isi da demisia il poate inlocui temporar, pana la angajarea unui nou administrator.
De ce nu incearca ca doamna admisistrator sa fie si presedinte, sotul cenzor, iar copii in comitet?
1-Exista starea de incompatibilitate in cazul in care,concomitent aceiasi persoana detine si exercita responsabilitatea de presedinte de asociatie si de administrator de imobil
Incompatibilitatea rezida din faptul ca presedintele de asociatie are competenta decizionala,iar administratorul de imobil-in calitate de angajat al asociatiei de proprietari detine competenta executionala respectiv executa hotararile/masurile dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv
2-Avand in vedere ca in asociatia dv de proprietari aceiasi persoana,concomitent, exercita functiile de presedinte si de administrator,este evident ca nu aveti sanse sa solutionati problema
Sesizati oficial situatia existenta in cadrul asociatiei dv de proprietari la serviciul specializat din primarie
3-
ca sa treaca o persoana trebuie sa aiba cererea scrisa a proprietarului sau sa faca dovada ca locuiesc mai multe persoane.

Nu in toate cazurile proprietarii sunt reprezentanti de buna credinta si de responsabilitate ca in cazul majorarii numarului de locatari din apartament ,sa informeze reprezentantii asociatiei de proprietari
Eu banuiesc ca autoarea topicului nu este informata cu functiile din as. prop. pentru ca in cadrul asociatiei, da, admin-ul este cam peste tot. Presedintele, este o functie aleasa in AG, de multe ori onorifica si mai trece si el pe-acolo din an in paste, astfel incat, mai ales in cazul membrilor care nu au participat in viata lor la o AG a proprietarilor, incurca marfa cu ambalajul. Pentru clarificare ar trebui sa va mai interesati.

Pentru trecerea persoanelor in plus, aceasta este responsabilitatea com. executiv, nu a administratorului sa numai a presedintelui. In aceasta directie, urmati sfatul d-lui Manea.
Pe de alta parte, personal sunt satul de „povesti„ dintr-astea cu prieten/prieten care:

... Doar pt ca prietenul meu mai vine la mine(nu sta peste noapte ,vine 2-3 ori de cateva ori pe sapt). ...

Ce inseamna ca vine de 2-3 ori, apoi mai vine si de cateva ori pe saptamana?

Am mai spus si am sa continui sa spun: faceti caz de pomana pentru un cost de 10-15 lei pe luna si nu vreau sa mai continui deoarece intru in conflict cu moderatorii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Adaugarea abuziva a unei persoane la intretinere dana000 dana000 Locuiesc in chirie singura de 3 luni, iar luna aceasta am fost instiintata prin intermediul proprietarului (!!!) ca presedintele de bloc cu administratorul au ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)