avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

as dorii sa recuperez taxa auto,dar nu stiu cum...cine ma poate ajuta!
Trebuie sa cunoasteti urmatoarele informatii :
Guvernul României a anunţat modalitatea de restituire a taxei auto în cazul contestării acesteia la tribunal.

În baza Ordonanţei de Urgenţă emise de Guvern, cei care contestă în instanţă taxa auto 2012, declarată neconformă cu Articolul 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, îşi vor primi banii înapoi în cinci ani calendaristici, prin plata a 20% din cuantumul total pe an, cu tot cu dobânda aferentă, cheltuielile de judecată şi reglarea sumei la nivelul inflaţiei.

În cursul acestui termen, orice procedură de executare silită se suspendă de drept.
Restituirea taxei auto este posibilă doar pentru situaţiile în care taxa plătită era neconformă cu normele Uniunii Europene, anume până în 15 martie 2013.

Cei care au plătit timbrul de mediu după acel moment nu îşi pot primi banii înapoi în baza acestei decizii, deoarece respectiva taxă respectă regulile Uniunii Europene, nemaifiind discriminatorie faţă de o categorie de automobile, cum era formula precedentă.

Totodată, noua taxă nu schimbă în niciun fel modalitatea de plată a timbrului de mediu actual, acesta fiind în continuare în vigoare şi plătibil pentru fiecare automobil care nu a fost achitată taxa auto/timbrul de mediu, aplicabil la prima transcriere a titlului de proprietate după data de 15 martie 2013.

În cazul cetăţenilor care vor avea o decizie juridică favorabilă recuperării taxei auto de la stat, cu plăţile începând din anul curent, aceştia îşi vor recupera banii integral abia în 2019, indiferent de cuantumul taxei.

În momentul în care va începe procedura de recuperare a taxei auto şi cetăţeanul va primi prima tranşă, vehiculul său va fi încadrat în categoria celor care trebuie să achite timbrul de mediu, ceea ce ar putea deveni un impediment la revânzare, noul client al acestuia fiind cel care va trebui să achite respectiva taxă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto lilianacin lilianacin Buna seara In anul 2011 am cumparat o masina la mana a doua care nu era inscrisa in circulatie , masina fiind adusa din Germania. Am inscris-o platind , ... (vezi toată discuția)
Taxa auto dragandaniel dragandaniel As dori daca se poate sa ma ajute cineva ,care sunt pasii de urmat pentru recuperarea taxei auto . As dori detalii . multumesc (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare cristianx004 cristianx004 am o masina adusa din austria care arata si functioneaza foarte bine...dar tax a e 2400 euro....nu mi se pare corect si legal sa platim taxa de prima ... (vezi toată discuția)