avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat o teapa si nu stiu ce se va intampla
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat o teapa si nu stiu ce se va intampla

Am dat o teapa si nu stiu ce se va intampla dupa aia voi ajunge la inchisoare sau o sa primesc o amenda ?
Teapa a decurs in urmatoarele:
Am vrut sa fac schimb cu un om de pe olx eu aveam un galaxy s3 replica si el nu stia ca este replica si el avea un lg vu aproape nou. Si i-am zis sa facem schimbul ca punem amandoi telefoanele la posta si dupa aia facem poza la chitanta si el a pus telefonul si eu nu. Dupa ce a ajuns telefonul lui la mine si am vazut ca totul este in ordine nu este vreo teapa si eu i-am trimis telefonul meu galaxy s3-ul replica. Si acuma ca eu am telefonul lui original si el o replica cu faza aceasta daca merge la politie poate rezolva ceva sau pate sa imi deie amenda sau mai rau inchisore??
Va rog sa imi raspundeti.
Fapta descrisa de tine constituie infractiune de inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art. 244 Noul Cod penal, potrivit careia:
"Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani"


Potrivit art. 244 alin (3) Noul Cod penal "Impacarea partilor inlatura raspunderea penala"
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Andrei Stefan Placinta, Avocat
Incarcati sa va impacati cu omul pacalit.
dati-i omului telefonul inapoi si luati-va replica acasa. tzeapa va poate costa enorm
Recuperati prejudiciul si impacati-va cu persoana vatamata.

Impacarea partilor este totala, definitiva si neconditionata .Impacarea partilor inlatura raspunderea penala si este incidenta oricand in etapa urmaririi penale, ori pana la citirea actului de sesizare, in etapa judecatii procesului penal.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut,am dat teapa cu un cont de pubg, adica baiatul a zis ca ... Pubguti Pubguti Salut,am dat teapa cu un cont de pubg,adica baiatul a zis ca da primul si dupa schimbat parola si am intrat pe cont,pot pati ceva? (vezi toată discuția)
Dosar inselaciune cu parti vatamate impacate si intrarea noului cod oltul oltul ce se intampla cu dosarele care s in rol cand intra noul cod penal? de ex.un dosar de inselaciune cu partile vatamate impacate.....conform actualului cod este ... (vezi toată discuția)
Articol inselaciune codrut_777 codrut_777 Care este articolul din noul cod penal care face referire la inselaciune? (vezi toată discuția)