avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reconstituire vechime in munca rectificare carnet de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reconstituire vechime in munca rectificare carnet de munca cu grupa II -a de catre o societate in faliment

Buna seara, as avea nevoie de ajutorul d-voastra astfel: tatal meu, nascut la 03.12.1956 doreste sa iasa la pensie. Deoarece pe parcursul anilor munciti are in cartea de munca 9 ani si 10 luni de grupa I si ar mai avea dreptul de inca 15 ani si cateva luni de grupa II-a (care nu e inscrisa in cartea de munca, insa colegii lui au primit si beneficiat) si are stagiu complet de cotizare, in luna martie a.c. a chemat in instanta societatea la care a lucrat pt. a primi rectificarea. Astazi am primit rezultatul actiunii si i-a fost respinsa rectificarea, pe motivul ca la 07.01.2013 societatea in cauza a fost radiata, ca urmare a inchiderii procedurii falimentului si radiere debitor. Se mai specifica de asemenea ca societatea nu mai are capacitate procesuala de folosinta, respectiv ca este descarcata de orice indatoriri o data cu falimentul. Spuneti-mi va rog, ce ar trebui sa facem in continuare pt. dobandirea inscrisului grupei a II-a in cartea de munca? Are vreun rost sa faca recurs prin care sa cheme in judecata societatea ce a facut insolventa societatii la care a fost angajat?

Ori poate e nevoie de o noua actiune (un sfat ) jn instanta prin care sa solicite reconstituirea vechimii in munca? Daca e mai bine aceasta a doua varinata, pe cine sa cheme in judecata?

Va multumesc si va stau la dispozitie cu orice alte detalii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 15 Iulie 2014
Exista lichidator ? Daca da,atunci adresati-va acestuia.
Nu stiu daca e lichidator. Exista o societate la care se face referinta in tot raspunsul instantei, respectiv se adreseaza asa initial: "parata SC M.....SA in insolventa prin SCP Mag....SPRL", iar la urmatoarele referiri spune doar cuvantul "prin". Din cate am inteles, nici acestia nu doresc sa treaca aceasta grupa pt. ca in evidentele initiale nu exista, colegii care au obtinut inscrisul au facut-o ulterior desfiintarii societatii angajatoare, prin hotarare judecatoreasca.
In speta, aveti doua modalitati de recuperare a grupei de munca :
- fie promovati o actiune in instanta. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

- fie va adresati in scris lichidatorului SCP Mag....SPRL. In caz de refuz, va puteti indrepta impotriva acestuia cu o actiune in instanta si/sau cu o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea vechimii pentru grupa a ii-a de munca lore_isac lore_isac Buna ziua, am rugamintea sa ma indrumati in urmatoarea situatie: tatal meu in varsta de 57 de ani a lucrat un numar de 15 ani la o societate unde colegii ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca mosulica56 mosulica56 BUNA ZIUA!. In perioada sept.1981-oct 1985 am lucrat la fostul IJGCL Caras Severin,EGCL Resita (exploatarea Resita) la sectia termoficare as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu urmeaza sa se pensioneze si are nevoie de ... anttony anttony Buna ziua, Tatal meu urmeaza sa se pensioneze si are nevoie de adeverinte de vechime de la mai multe societati la care a lucrat in trecut (intre anii ... (vezi toată discuția)