avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoaterea unui proprietar dintr-un act de vanzare - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoaterea unui proprietar dintr-un act de vanzare - cumparare

Buna-seara,am o problema din care nu stiu cum sa ies si va rog frumos a ma ajutati cu un sfat.Am o fata de 28 ani care a dorit sa-si cumpere un apartament.Lucrind la o banca a luat un credit ipotecar pe 35 ani.Apartamentul este intr-un asamblu rezidential.Inainte sa ia creditul trebuia sa plateasca dezvoltatorului 15% di suma apartamentului.Neavind bani l-a rugat pe prietenul ei s-o imprumute cu 5.500 E .Zis si facut,numai ca el a platit avansul pr numele lui si a inceput sa plinga ca vrea sa-l treaca si pe el in actul de vinzare cumparare.Fata mea fiind f miloasa si ca sa evite atmosfera nefasta care se crease l-a trecut in contract cu 50% proprietate. Ulterior a regretat enorm ce a facut deoarece el este un om cu care nu se poate convietui .Intrebarea este ptr ca el nu vrea a-i cedeze partea lui fetii mele (tinind cont ca a dat numai 5.500 e ) si ptr ca plata apartamentului este facuta numai de fata mea,poate fi dat in judecata si restituindu-i suma de 5.500 e fata mea poate sa ramina singurul proprietar (el neavind posibilitati sa prea contractul de imprumut deoarece nu are 6 luni decind munceste si nu are alariu mare.Totul s-a bazat pe santaj emotional si pot spune escrocherie din partea lui,deoarece el a dat avansul de 5.500 e dezvoltatorului (chitanta e pe numele lui) incepind pe urma sa plinga si sa se roage de fata mea ca sa fie trecut in contract cu toate ca el nu plateste nici-o rata din imprumut.Ce ma sfatuiti? Sint disperata mai ales ca el este o persoana dificila,cu care nimeni nu poate convietui.
daca nu accepta de buna voie sa primeasca cei 5500 euro, nu aveti alta cale decat sa deschideti proces
multumec ptr raspuns ,dar credeti ca sint sanse de cistig?Daca nu sint sanse ne gindeam sa renunte fata mea la creditul ipotecar.
da, sunt si sanse de castig, daca aveti un avocat istet... ar fi o varianta sa renunte la creditul ipotecar..iar asta implica sa fie trecuta fata dvs pe lista rau platnicilor a bancilor si sa numai poata accesa credit timp de 7-8 ani... dar nu i mai dati atunci cei 5500 euro...il puteti soma si pe buna dreptate in felul acesta: ori renunta la cota indiviza de 50% si isi primeste banii inapoi plus dobanda legala, ori achita si el in procente egale rata, ori pierde inreaga suma de bani achitata
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Petre Enache, Avocat
eu doresc ca in urma unui proces ,sa ramina un singur proprietar ,ori ea ,ori el si nu sa plateasca cota parte din rate,deoarece el este un om cu care nu se poate convietui, este posesiv,femeia este considerata un bun in poseia lui(este de alta etnie,daca ma intelegeti),iar acest apartament in cazul in care ar locui impreuna ar deveni mormint ptr fata mea.........
Stimat forumist,

În primul rând, fără supărare, problema nu se pune ce doriți dvs, ci ce corește fata dvs.

Subsecvent, se poate demara o acțiune în instanță, partajul, în care se poate ajunge la atribuirea bunului uneia dintre părțile contractante. Înainte de introducerea partajului, fata dvs ar putea să se gândească și la o mediere, dacă va considera că este posibil să se ajungă la un acord.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Partaj prin hotarare judecatoreasca mioara54 mioara54 Buna seara,va rog mult sa ma ajutati intr-o situatie dificila.Sint doua persoane Xde gen feminin si Y de gen masculin.Aceste doua personaje dupa o prietenie ... (vezi toată discuția)
Restructurare credit ipotecar la o banca mihacireasa mihacireasa Am un credit ipotecar la o banca, o luna nu am mai reusit sa platesc rata si banca e venit cu propunere de reesalonare, un an de zile rata scazuta (adica sa ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort nicoloeta2006 nicoloeta2006 sunt casatorita si am luat decizia sa divortez ptr anumite brobleme de familie.am cu actualul sot o casa cu imprumut ipotecar dupa divort ci la partaj ce se va ... (vezi toată discuția)