Va supun atentiei urmatoarea problema : sunt in CIC pana in luna octombrie cand copilul implineste 2 ani . Mi sa comunicat de la HR ca trebuie sa ma reintorc mai devreme cu o luna (asa este legea) . Dar printre altele mi sa mai spus si ca s-ar putea sa nu ma mai primeasca deoarece firma se afla in insolventa.
Cum sa procedez in acest caz , nu as vrea sa-mi pierd locul de munca.
Conform Legii 319/2006 chiar daca au contract cu un serviciu extern de securitatea muncii, firma avand aprox 600 de angajati, obligatoriu trebuie sa aiba si serviciu intern. Cum sa tratez aceasta problema?
Au voie sa-mi restructureze postul, pe motiv ca firma se afla in insolventa, sau ca au contract cu un serviciu extern
Legea nu mentioneaza aceasta posibilitate. Legea se refera la conditia ca angajatorul sa aiba competente, nu un salariat al acestuia.
Cu toate competentele dvs., nu inteleg de ce nu va deschideti o firma proprie (PFA sau Intreprindere individuala) - serviciu extern de prevenire si protectie, caz in care puteti presta activitati si la firma unde lucrati in prezent, dar si la alte firme.
Ca sa va disponibilizeze angajatorul tr sa restructureze postul. Postul nu poate fi restructurat daca angajatorul are peste 50 de lucratori, iar daca are peste 250, obligatoriu tr sa existe infiintat serviciul intern de prevenire si protectie. Nu prea inteleg cum au functionat doar cu serviciul extern pana in prezent in perioada cat dumneavoastra ati fost in concediu daca sunteti singurul lucrator cu pregatirea necesara si in locul dumneavoastra nu a fost desemnat alt lucrator. ITM-ul nu a facut controale in perioada asta? Poate un control al ITM-ului si o masura pentru organizarea corespunzatoare a desfasurarii activitatilor in domeniul SSM, inainte de intoarcerea dumneavoastra, va lamuri administratorul asupra respectarii prevederilor legale.
Daca va vor disponibiliza in conditiile expuse de dumneavoastra veti castiga in instanta reintegrarea si plata salariilor pe perioada de timp cat se desfasoara procesul.
Lucrator desemnat ssm
kra
Buna ziua,
In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)