avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent!

Am lucrat 1 an de zile la o fabrica de bere! in urma cu o luna am fost dat afara (desfiintarea postului)
In fiecare luna mi s-a oprit 10 % din salariu, garantie. Mi s-a facut lichidarea tot dar nu vor sa-mi dea banii pe garantie. Ce pot sa fac in acest caz??
Cel mai recent răspuns: madalina85 , utilizator 11:56, 14 Mai 2009
madalina85 a scris:

Am lucrat 1 an de zile la o fabrica de bere! in urma cu o luna am fost dat afara (desfiintarea postului)
In fiecare luna mi s-a oprit 10 % din salariu, garantie. Mi s-a facut lichidarea tot dar nu vor sa-mi dea banii pe garantie. Ce pot sa fac in acest caz??

Formulati o actiune in instanta impotriva angajatorului ... Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Societatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Solicitati in scris sa va dea garantia retinuta in perioada cat ati muncit la ei.
Daca va refuza.....adresati-va instantei de judecata.
Si nu uitati, orice retinere, chiar si a garantiei pentru repararea unui prejudiciu, se face doar in baza unei hotarari a instantei de judecata.
am lucrat ca gestionar
va multumesc frumos pentru raspunsuri! o sa va urmez sfatul si o sa va anunt ce s-a mai intamplat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea garantiei de la angajator massoi massoi Buna ziua,vreau nişte lămuriri dacă se poate.Am lucrat ca gestionar la o anumită firma până în data 27.11.2009,când am fost anunţat că se ... (vezi toată discuția)
Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)
Garantii retinute si nerestituite la incetarea comtractului de munca sabinela sabinela cui ma pot adresa (cu exceptia angajatorului la care am facut-o deja) pentru recuperarea garantiilor banesti care au fost retinute pe timpul cat am fost ... (vezi toată discuția)