avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... \'\'Daramare\'\' website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

''Daramare'' website

buna ziua, cineva mi-a "daramat" site-ul, am o banuiala clara despre cine este vorba. Spun "banuiala clara" pentru ca nu am dovezi materiale(omul are talente de hacker si e posibil sa nu pot gasi dovezi), desi firma de hosting lucreaza acum la identificarea dovezilor. Ma puteti ajuta sa inteleg ce actiuni legale pot lua impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:40, 18 Iulie 2014
pentru astfel de practici , se foloseste "o masca"...deci , daca a folosit un IP de prin Malaesia , sau Singapore sau din cea mai slaba retea neprotejata de pe glob , respectiv din Cehia , nu o sa aveti nici o sansa in a-l depista.
haker = dezvoltator , infractorul informatic are alt statut , nicidecum haker .
multumesc pentru precizari, scuze pentru terminologie, am vrut sa spun infractor informatic.

legat de "masca" va referiti la un program de genul "TOR"?
:) nu neaparat TOR...daca stie sa se ascunda bine , foloseste alte alternative ...sa le zicem neconventionale , si mai depinde si de serverele prin care lanseaza atacurile aspura web-ului tau .
exemplu cel mai bun din Europa e Cehia , de aceea si marile corporatii se feresc de acea zona si nu investesc .

daca cei care il cauta si in final il gasesc , sa sti ca in Romania este greu sa dovedesti ca el este vinovatul , ca la noi inca nu avem o lege clara care sa iti permita sa-l "arati cu degetul"....

deocamdata asteapta raspunsul oficial al celor care il cauta , si daca il gasesc poti sa incepi cu o plangere la politie .
inteleg...daca baietii de la hosting care il cauta acum (ca am inteles ca le-a daramat cpanel-ul server-ului) nu il gasesc, imi poti recomanda pe cineva (white hat...) care poate sa ne ajute?
prin proceduri legale....o sa ajungi sa uiti de acest necaz , si in final o sa-l ierti pe raufacator pentru ce a facut !

de lasat sigur a lasat o urma ....cat de neinsemnata este , poate sa fie de ajutor .
foloseste-o !

Alte discuții în legătură

Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea si abuzuri intr-o comunitate online BEva87 BEva87 Buna seara! De cativa ani sunt membra unei comunitati virtuale de tip real-time chat din Romania. Fac din start precizarea ca acest chat este unul privat, ... (vezi toată discuția)
Am realizat un site, clientul il foloseste dar nu l-a platit. ce pot sa fac? romeomoanta romeomoanta Sunt persoana fizica autorizata pentru realizarea de pagini web. Am primit o comanda pentru realizarea unui site de prezentare pentru o pensiune. Patronul ... (vezi toată discuția)