avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... \'\'Daramare\'\' website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

''Daramare'' website

buna ziua, cineva mi-a "daramat" site-ul, am o banuiala clara despre cine este vorba. Spun "banuiala clara" pentru ca nu am dovezi materiale(omul are talente de hacker si e posibil sa nu pot gasi dovezi), desi firma de hosting lucreaza acum la identificarea dovezilor. Ma puteti ajuta sa inteleg ce actiuni legale pot lua impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:40, 18 Iulie 2014
Inteleg...multumesc mult pt sfaturi!
Daca a fost daramat cPanel-ul, cracker-ul (denumire folosita pentru infractorul informatic al carui scop este doar sa distruga, fara a avea avantaje financiare) a avut grija sa nu lase urme, chiar fara sa foloseasca un proxi server.
Eu cred in urmatorul scenariu:
- a identificat IP-ul de server (cu posibilitatea share enabled pe file sau print) si sistemul de operare (windows sau linux)
- daca serverul nu era bine configurat a reusit sa intre si in memoria cache de unde a luat lista de useri (inclusiv dvs.)
- urmatorul pas a fost identificarea serviciilor care rulau pe server si versiunea lor (versiunea serverului pe care erau stocate paginile de web) si astfel a putut gasi un exploit pentru ele
- a scanat standardul de comunicare intre documentele web si scriptul cgi (atat bin-ul cat si win-ul) dupa care a instalat backdoor-ul pe server (in functie de sistemul de operare)
- a decriptat fisierele, le-a editat pentru NT ori a rulat un script care l-a dus in root pentru Unix
- dupa ce a aflat toate parolele, "numarul de la pantofi" si "cand este ziua de nastere a catelului prietenei dvs" (asta inseamna ca acel server nu mai are nici un secret pentru cracker) a sters IP-ul lui din fisierele de log.

Poate va ajuta informatiile continute de scenariul meu si il prindeti in variabilele de mediu ale cgi-ului, in cazul in care a uitat vre-o urma.
Proverb informatic: cine nu face backup merita sa piarda datele!

Teoretic, a investiga un jaf mascat sau un omor e mult mai complex decat a investiga un atac informatic. Acuma, nu e clar ce daune a produs, ca sa merite o investigatie penala internationala de cel putin 50 000 RON iar daca a stiut sa-si ascunda urmele nu poate fi prins (de ex. a folosit VPN fara tinere de loguri sau TOR). Firefox ESR fusese spart la un moment dat de NSA pentru a prinde infractorii care foloseau TOR, dar trucul e expirat si nu era musai sa foloseasca Firefox.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)
Am realizat un site, clientul il foloseste dar nu l-a platit. ce pot sa fac? romeomoanta romeomoanta Sunt persoana fizica autorizata pentru realizarea de pagini web. Am primit o comanda pentru realizarea unui site de prezentare pentru o pensiune. Patronul ... (vezi toată discuția)
Mandat informatii isp drppenal drppenal Am si eu niste intrebari: 1. Pentru ca politia sa primeasca de la un site web IP-ul unui utilizator este nevoie de mandat judecatoresc? sau poate doar sa-l ... (vezi toată discuția)