avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca la nivel national pe ramura ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca la nivel national pe ramura cercetare-dezvoltare

Buna ziua. Un contract colectiv de munca la nivel de unitate poate contine alte prevederi decat cel national? Ma refer aici strict la salariu de referinta care prin contractul colectiv de munca la nivel national pe ramura cercetare dezvoltare este de 850 ron, iar unitatea are 600 ron in conditiile in care in CCM national pe ramura cercetare dezvoltare scrie cel putin 850 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 18 Iulie 2014
Sunt trei posibilitati :
-sesizarea ITM-ului

- actiunea in justitie

- medierea
Prin oricare metoda, ei afla cine a facut acestea si e posibil sa raman pe drumuri.
Ma intreb de ce oare Curtea de Conturi nu a descoperit aceste lucruri.
Legea 108/1999 pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii
Art. 18
Inspectorii de munca sunt obligati:
.....
c)sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii persoanei care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie angajatorului, prepusilor sai sau altor persoane faptul ca efectueaza controlul ca urmare a unei sesizari.
E foarte adevarat ce spuneti dumneavostra, dar in atatia ani cred ca si-au format o gramada de relatii la ITM.
Asta nu-l absolva de vina. Sesizarea se poate depune si la Ministerul Muncii si la Inspectia muncii - foruri superioare ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca artemita artemita Contractele de munca la nivel de ramura sunt obligatorii pentru unitatile care fac parte din ramura respectiva ? (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Intrebare intrebatoare gentilom gentilom Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate transportul. La angajare am semnat CIM dar nu si CCM. Imi puteti spune daca in aceste conditii firma la care ... (vezi toată discuția)