O sa incerc sa va detaliez situatia in care ma aflu in speranta ca voi primi un sfat util.
Acum 6 luni am fost implicat intr-un accident de circulatie din care se pare ca sunt considerat vinovat pentru neacordare de prioritate. In urma accidentului, o persoana din celalalt autorurism s-a ranit la un ochi si a fost nevoie de operatie in urma careia a primit 40 de zile de ingrijiri si din cate am inteles mai e nevoie de o oeratie pentru finalizarea reconstituiri organului in cauza. In urma acesti ultime operatii este foarte posibil sa mai primeasca zile de ingrijiri. In consecinta vor depasi cu siguranta numarul de 60 de zile necesar pentru incadrarea penala. Persona in cauza a decis ca aceste operatii sa le faca in strainatate (nu au primit negatie de la medicii din Ro). Am ajuns acum intr-un moment in care am purtat o discutie pentru a incerca sa rezolvam situatia pe cale amiabila. Conditia lor este sa le platesc cheltuielile care potrivit spuselor lor insumeaza aprx 12mi de euro, banii de care nu dispun si nu vad sa dispun in viitorul prea apropiat.
Intreabarile mele ar fi urmatoarele tinand cont de cele de mai sus:
- Cam ce pedeapsa se da pentru astfel de fapt?
- Ce parere aveti de suma pretinsa?
- Ce ma sfatuiti sa fac?
In situatia prezentata ne aflam sub incidenta disp. art.184 c.p.
Sima pretinsa mi se pare exagerata.
Solutia pentru infractiunea respectiva va fi data de instanta de judecata.Pina atunci si in timpul judecatii puteti ajunge la un consens cu victima.
In cele din urma va trebui sa achitati aceste daune materiale si morale solicitate si stabilite de instanta.:)
presupun ca voi ajunge in instanta cu ei pentru ca nu am de unde sa platesc asa o suma...
Dar as fi interesat sa aflu daca s-a intalnit cineva cu o situatie asemanatoare sau a fost implicat intr-un proces de acest gen fie ca acuzat, victima sau avocat, care este pedeapsa care se da(suspendare/anulare permis auto, x nr de ani cu suspendare etc)
Intrebarea mea este daca din punctul Dvs de vedere chiar a fost atat de afectat.
Daca da, este bine sa incercati sa va puneti in situatia persoanei accidentate, si sa luati in considerare, ca daca in tara nu ati fi avut sanse de recuperare si ar fi fost o sansa de 12000 de euro constand intr-o interventie inafara, sa constientizati faptul ca nu ati fi irosit aceasta sansa nici DVS.
Succes oricum, si sanatate victimei!
Nu stiu sigur dar nici nu contest veridicitatea afirmatiilor lor. Dar in ceea ce ma priveste, oricat as vrea sa ii despagubesc sunt limitat dpdv financiar, ceea ce ma face sa fiu legat de maini si de picioare.
Daca imi permitea sa platesc asa o suma o faceam fara sa clipesc..dar nu-mi permit!
Tocmai de aceea incerc sa ma informez ca sa stiu la ce sa ma astept...
as vrea daca se poate mai multe pareri :
"- Cam ce pedeapsa se da pentru astfel de fapt?"
Mai mult ca sigur nu se va aplica o pedeapsa cu executare.
O astfel de masura nu va rezolva cu nimic latura civila.
De buna dvs. credinta in recunoasterea vinovatiei si a dorintei de a chita daunele,cu siguranta va tine cont instanta...
Lipsa posibilitatilor,nu trebuie dramatizata,trebuie intentie,partiala,in timp.Variante sunt.
Constient trebuie sa fiti si sa achitati datoriile si obligatiile stabilite de instanta.
Daca il luati pe nu in brate-ma refer la lipsa posibilitatilor,un eventual proces nu va avantajaza.Riscati mult mai mult.