avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz plata salar pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz plata salar pe card

Pana de curand am lucrat la o societate care imi platea salariul pe card. Mai am de primit de la aceasta societate inca vreo doua salarii, dar se refuza a mi se plati salariul pe card. Am fost invitata la sediul societatii pentru a-mi ridica drepturile salariale, dar din pacate eu lucrez acum la vreo 400km departare de sediul societatii.

Ce pot sa fac pentru a-mi primi banii fara a ma deplasa pana la sediul lor? Motivatia lor e ca au avut control de la ITM si ca acestia le-ar fi pus in vedere plata salariilor in baza semnaturii angajatilor. Cu o imputernicire, facuta la notar, as putea sa rezolv problema mai "ieftin"? Sau ar putea refuza si in acest caz plata salariului?

Chiar nu imi permit acum sa dau 1-2 milioane pe transport ...

Va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 08:39, 14 Mai 2009
Puteti sa faceti o imputernicire la notariat pentru o persoana de incredere pentru dumneavoastra sa va ridice drepturile salariale.
Nu ar avea de ce sa refuze acest lucru.
Din datele problemei reiese ca ati incheiat orice activitate cu firma respectiva.
Atunci pe ce baza au incetat un contract individual de munca (presupun ca aceasta este forma legala) , daca nu au fost respectate toate obligatiile contractuale.
OBLIGATIA CONTRACTUALA IN CAZUL UNUI CIM consta in prestarea de servicii si plata salariului. Nu stiu care au fost conditiile de incetare si nici daca ati primit DECIZIA DE INCETARE A CONTRACTULUI DE MUNCA.
Este corecta motivatia lor cu privire la semnarea statului de plata.Incercati sa vorbiti cu ei daca accepta. Daca nu mergeti personal sa semnati STATUL DE PLATA.
Era vorba de o demisie, dar inca nu am primit decizia de incetare a c.i.m.
Problema e ca trebuia sa primesc in 20 aprilie acesti bani, am incercat sa-i sun, am trimis mail-uri. Abia ieri mi s-a raspuns la mail prin care eram invitata la sediu pentru a-mi ridica banii (cu vreo 21 zile intarziere), dar sa anunt cu 3 zile inainte.
Dupa cum am spus, lucrez la vreo 400km departare, si asta ar insemna sa-mi iau vreo 2 zile libere. Chiar nu imi permit asta acum (numa ce m-am angajat).
Daca refuza sa-i dea banii persoanei imputernicite, chiar este nevoie sa merg eu acolo? Nu am alta optiune? E legal ce fac ei?
Timp de 3 ani mi-au dat banii pe card, de ce acum nu se poate? Ar putea sa-mi vireze banii pe card si sa-mi trimita fluturasul prin curier, cu restituirea documentului semnat de mine, daca chiar se vrea semnarea fluturasului. Extrasul de banca poate dovedi ca mi-au platit salarul.
Nu trebuie sa semnati neaparat pe stat. Transferul bancar face dovada faptului ca v-au platit salariul.

Cred ca doresc doar sa va amane.

Sa va trimita banii prin mandat postal. Asa au confirmarea de primire.

Sunt de acord ca vor sa amane plata salariului.Puteti sa le trimiteti un email prin care leexplicati ca nu este legal ceea ce fac si ca o sa faceti o sesizare directa catre ITM.
Poate asa o sa se trezeasca la realitate si o sa considere ca mai stiu si angajatii ce drepturi au.In plus , majoritatea proceselor intentate de angajati sunt castigate ....
In plus si Dmv aveti dovada clara ca i-ati somat sa va faca plata.Din moment ce nu v-au facut plata , eu nu consider ca este legal sa inceteze un contract.Doar nu este unilateral?

Alte discuții în legătură

Articol 65 al1. codul muncii manu1963 manu1963 Am primit instiintare de la firma la care lucrez ca, la finalul unei perioade de preaviz de 20 de zile imi inceteaza contractul de munca individual in temeiul ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Instanta - dovada platii drepturile salariale exclusiv cu fluturasii de salariu? bogdana_dan bogdana_dan Am actionat in judecata societatea la care am lucrat pentru neplata drepturilor salariale. Mentionez ca timp de 5 luni (cat am lucrat la firma respectiva) nu ... (vezi toată discuția)