avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Eliberare certificat de absolvire liceu, documente ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Eliberare certificat de absolvire liceu, documente necesare

Buna Ziua,
As dori va rog sa stiu ce documente sunt necesare pentru a putea obtine diploma de absolvire liceu . Din pacate nu am reusit sa obtin certificatul dupa terminarea liceului in anul 2005 din cauza problemelor financiare (se cerea o taxa legala pentru eliberare ). In acelasi an dupa terminarea liceului am parasit tara si sunt stabilita in strainatate din 2005 iar acum as dori foarte mult sa urmez un curs de specializare , dar mi-au cerut diploma de liceu , pentru a ma putea inscrie. Puteti va rog sa ma ajutati prin a-mi spune ce documente sunt necesare?
Multumesc,
Aisa
Cel mai recent răspuns: Elena Goran , Consilier juridic 14:36, 18 Iulie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru eliberarea unui duplicat după o diplomă de bacalaureat, sunt necesare următoarele acte:
*declaraţia notarială a titularului actului din care să rezulte elementele necesare pentru identificarea actului şi împrejurările în care a dispărut actul original
*copie legalizată a certificatului de naştere al titularului
*două fotografii ale titularului, color, format 3x4 cm
*dovada publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a a pierderii, distrugerii, deteriorării actului original
*copie după actul pierdut (dacă există) sau copii ale documentelor care conţin înscrieri privind seria şi numărul actului dispărut sau deteriorat
*copie simplă a actului de identitate al titularului
*aprobare de la Inspectoratul ªcolar Judeţean pentru eliberarea duplicatului de către unitatea şcolară emitentă a actului original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut diploma licenta livia6 livia6 Daca am pierdut diploma de licenta trebuie sa anunt la sediul facultatii pierderea acesteia sau pot merge direct la sediul Monitorului oficial pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara, daca am pierdut diplomele de competente de la bacalaureat ... romeocatalin romeocatalin Buna seara, daca am pierdut Diplomele de Competente de la Bacalaureat + plus certificatele de absolvire liceu (12 clase, respectiv 10), trebuie cerere si anunt ... (vezi toată discuția)
Facultatea mi-a pierdut diploma de bac AndreiVSL AndreiVSL Salut, M-am inscris acum ceva vreme la o facultate privata din Bucuresti pe care am abandonat-o, si avand nevoie de diploma de BAC sa ma inscriu la o alte ... (vezi toată discuția)