avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie cu salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu salariu

Pensionarilor pentru limită de vârstă ieșiți la pensie în temeiul Legii nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările și completările ulterioare li se aplică prevederile   art. 17 din Legea nr. 329 din 5 noiembrie 2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, cu modificările și completările ulterioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 18 Iulie 2014
Da, le sunt aplicabile prevederile art.17 din Legea nr. 329/2009.
Multumesc.
Aici se incadreaza? La pct. b)?

Art 17 (2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile persoanelor care:

  a) la data intrării în vigoare a prezentului capitol sunt pensionari cumularzi;

  b) după data intrării în vigoare a prezentului capitol devin pensionari cumularzi.
La lit.b se incadreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie-salariu maryan52 maryan52 la ce se refera noua lege cumulare pensie-salariu (la bugetari)? lege care se afla la semnat la Presedinte (vezi toată discuția)
Abrogare prevederi privind cumulul pensiei cu salariul in sectorul bugetar Cornel  Vasile Cornel Vasile Legea nr. 134/2014 pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar la stat Justitiarul711 Justitiarul711 Un pensionar la limita de varsta din minerit se poate angaja la stat? Mentionez ca are varsta de 48 de ani. (vezi toată discuția)