avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bransament comun la reteaua de apa, probleme vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bransament comun la reteaua de apa, probleme vecin

Sunt din nefericire pe acelasi bransament cu un vecin care nu-si plateste apa, considerand ca daca este titular de contract este scutit de aceasta obligatie. Eu desi nu primesc facturi si nu stiu cat trebue sa platesc am platit anticipat suma de 3386Ron incepand din 2009 in situatia in care consumul total este de 833m* si familia vecinului e formata din 3 pers. pe cand eu sunt singura. Am facut nenumarate demersuri la Apa Nova pentru a-mi accepta sa-mi fac bransament separat si intr-un final mi-au dat avizul de principiu dar acum ma conditioneaza cu acordul vecinului si plata in totalitate a datoriei. Vecinul prtinde sa-i dau 1000 de Ron pentru semnatura si sa platesc eu toata datoria inclusiv penalitati de intarziere. Am sesizat pe cei de la Apa Nova despre situatia asta dar ei spun ca nu-i intereseaza si sustin ca in caz ca datoria nu va fi platita vor inchide apa chiar daca eu am platit anticipat.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in aceasta situatie!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 04:18, 3 Iunie 2017
Analizati oportunitatea unei actiuni in instanta impotriva titularului de contract
Pai dvs. de ce platiti daca nu sunteti titular de contract?
Cui ati platit sau in contul cui ?
Nu aveti asociatie?Locuiti in aceeasi casa ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
quiras, utilizator
Nu suntem asociatie, ne-am mutat in 2005 aici, relativ cam in acelasi timp si am fost impreuna la Apa Nova sa facem cotractul, fostii locatari avand tot bransament comun. Atunci am cazut de acord ca el sa fie titular de contract si eu copropietar. Am stabilit sa ne punem fiecare apometre si sa platim in functie de cat consumam. Facturile vin pe numele lui si el fiind mai tot timpul beat nu aduce factura decat cand este somat cu inchiderea apei. Din cauza ca nu se poate discuta in mod civilizat cu ei am platit eu in aceasta situatie.Am achitat de cateva ori datoria in totalitate ca sa nu fie inchisa apa. Asa am ajuns sa platesc suma asta...dar situatia asta nu poate continua asa pentru ca eu nu pot sa-mi permit sa platec consumul lor de apa..
Eu consider insa ca este un abuz al societatii Apa Nova, pentru ca pe ei nu-i intereseaza decat sa-si incaseze banii si in modul asta este mai comod pentru ei decat sa ne dea in judecata. Ne opreste apa si astfel ne forteaza sa platim si pentru cei care nu platesc. Stiu ca exista situatia asta la asociatii dar aici suntem intr-o vila cu 2 apartamente unde este foarte usor sa se faca facturare separata, doar ca nu este in interesul lor. E mai bine pentru ei sa un tap ispasitor care sa plateasca datoria sau sa actioneze in judecata pe cel rau platnic!
Eu nu pot sa actionez vecinul in instanta pentru ca el nu-mi este dator mie. El este dator la Apa Nova deci normal ar fi ca Apa Nova sa actioneze in judecata pe titularul de contract si pe copropietar si sa se justifice fiecare cu chitante. Ce sa cer eu in instanta? Banii datorati de vecin catre Apa Nova?

Alte discuții în legătură

Debransare apa ged ged Stau intr-o vila cu alte 4 apartamente si un bransament de apa. Bransamentul a fost initial amplasat intr-o camera din apartamentul meu iar prin 2002 a fost ... (vezi toată discuția)
Factura apa Ahernar Ahernar Pe scurt , suntem doua locuinte (case) ce se alimenteaza cu apa din acelasi bransament (aflat pe proprietatea mea , contractul pe persoana mea ) .Pana acum ... (vezi toată discuția)
Problemă cu compania de apă: sunt titular de contract, dar suntem doi beneficiari. cum îi pot obliga pe vecini să-și facă branșament individual? Raluca Denise Raluca Denise Revin din nou cu aceeasi intrebare. Am si eu o \"problema\" care ma macina de ani buni si nu reusesc sa gasesc rezolvare la ea. Locuiesc in Bucuresti, la ... (vezi toată discuția)