avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Factura apa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Factura apa

Pe scurt , suntem doua locuinte (case) ce se alimenteaza cu apa din acelasi bransament (aflat pe proprietatea mea , contractul pe persoana mea ) .Pana acum plateam factura 50-50 - vecinului ii convenea pt ca el consuma peste 60% din apa . Din cauza unor citiri intarziate m-am trezit cu o factura de 12 mil pe care am platit-o integral dar vecinul nu vrea sa-si plateasca cota parte .Ce pot sa fac in afara de inghiti galusca si a renunta la bransament ? (spre deoasebire de 99% din populatie eu pot sa o fac pt ca temporar ma pot muta in alta parte) Adica stiu ca pe Apa Nova nu o intereseaza ce se intampla dupa jucaria lor si ca noi trebuie sa ne intelegem dar daca nu ne intelegem ce prevede legea ?
Cel mai recent răspuns: Ahernar , utilizator 19:36, 20 August 2014
Putetirii apei pana la achitarea integrala a sumei datorate sa il actionati in instanta de judecata
Anterior oricarui demers este de preferat sa parcurgeti procedura prealabila de notificare cu obligatia achitarii c/v consum,sub sanctiunea suportarii costurilor solutionarii in instanta-concomitent cu sistarea provizorie a furnizarii apei pana la achitarea obligatiilor
Multumesc .Nu cred ca pot sa sistez livrarea apei atat timp cat pe contract scrie ca le permit accesul la apa .Las loc sa ma trimita EL in judecata si asta e o idee gresita . Cat despre proces in acest caz nu este practic si nu rezolva problema in fond , poate sa faca din nou pe nebunul peste un an / o luna .

Deci dupa cum am intuit solutia reala este aceeasi ca in cazul asociatiilor de locatari cu probleme - reintoarcerea la epoca de piatra ,in cazul meu de buna voie inainte sa se stranga mai multi bani decat pot plati eu.
Tocmai am descoperit cu placere desi nu ar parea asa la prima vedere faptul ca conform legii caminul de bransament aflat pe proprietatea mea apartine de fapt domeniului public . Intrebare - de vreme ce din acest camin de bransament pleaca atat teava mea cat si cea a vecinului (la 180 grade una intr-o parte una in cealalta formeaza un T la baza caruia se afla apometrul comun ) exista vre-o forma prin care APA NOVA sa-mi refuze montarea unui apometru personal ? Tehnic nu poate sa fie -deja sunt doua apometre in camin si incap 20 ,tevile sunt complet separate dupa ce pleaca din camin , ramane doar daca exista cumva pe undeva dreptul vecinului de a suge musai din instalatia mea . Exista ? Poate exista asa ceva ? . Intrebarea nu e retorica pt ca el ramane fara apa pana cand isi face contract .
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
Ahernar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Sistarea furnizarii apei ENGFULL ENGFULL blocul are 3 scari de vreo 3-4 luni cei de la aquavas de anunta ca sunt pierderi f mari , duble fata de consumul inregistrat la citirea apometrelor de ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)