avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As avea nevoie de niste sfaturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As avea nevoie de niste sfaturi

In urma cu 2 luni am dat spre inchiriere un spatiu in temeilul unui contract in care am trecut suma de 1000E(culmea ironiei ,unei avocate).Contractul era luat de pe net ,era un contract tip in care erau trecute si articole ale legii cu completarile necesare.In contract era trecuta chiria care trebuia platita la inceputul fiecarei luni in avans plus o garantie de 2000e suma care nu reprezenta chirie si care urma sa fie restituita in conditiile in care contractul respectiv care era incheiat pe o perioada de 3 ani,daca locatarul nu mai dorea sa fie prelungit contractul cu un preaviz de 60 de zile inantea incheierii acestuia.A spus ca se ocupa de acte i-am dat contractul facut de mine,l-am acceptat ca atare si l-a semnat,s-a dus la administratia financiara si se intoarce cu alt contract tip care nu avea clauze,cu exceptia ca trebuie anuntat cu 15 zile inainte la administratia financiara orice schimbare privint impozitarea venitului si cu explicatia ca cel pe care l-am facut noi nu a fost primit.Problema mea ar fi:garantia nu a fost achitata in totalitate,a plait o singura chirie din doua,a facut anumite stricaciuni.restul de bani nu doreste sa ii achite si considera ca ce am numit in contract garantie ea o numeste chirie si doreste sa ramana in spatiu pana acea garantie acopera sederea,dar stricaciunile nu doreste sa le plateasca.pe scut eu doresc rezilierea contractului pe nenumarate motive ca:face convietuirea imposibila,pentru cele 2 luni cat a ramas aici am pierdut alte oferte ....etc.|Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 11:11, 22 Mai 2009
"Sa te fereasca Dumnezeu de prieteni, ca de dusmani te feresti singur...!"
elga50 a scris:

"Sa te fereasca Dumnezeu de prieteni, ca de dusmani te feresti singur...!"

Buna ziua.Am nevoie de sfatul dumneavoastra .Suntem o asociatie de proprietari la o scara cu 43 de apartamente.De 3 luni mai multi locatari am sesizat niste nereguli in lista de intretinere..sume foarte mari..salarii la fel..adica cei din comitet iau singuri decizii in ceea cei priveste.Prin urmare am discutat cu cativa vecini si dorim demiterea lor..a administratorului a presedintelui si a sefului de scara.Am umblat pe scara cu o lista pt a fi semnata de cei care sunt de acord si au semnat mai mult de jumatate.Am inteles ca trebuie sa pun la afisier un anunt sa convocam o sedinta ..?Si ce anume mai trebuie sa fac ca sa fie totul legal...adica sa putem schimba acest comitet.Va multumesc
in primul rind, deciziile comitetului executiv, precum si cele ale adunarii generale, TREBUIE IN MOD OBLIGATORIU SA FIE AFISATE LA INTRETINERE, conform legii 230/2007, cu data afisarii pe anuntul cu pricina. aceeasi lege prevede ca orice proprietar poate contesta in instanta acea/acele decizie/decizii care sint ilegale in termen de 45 de zile de la data afisarii
o decizie luata de un CE sau un AG nu are cum sa afie pusa in aplicare daca nu este adusa la cunostinta proprietarilor acelui condominiu, acestia nestiind ce anume prevedea aceasta ;)
in al doilea rind, este bine ca ati inceput sa faceti un tabel convocator al adunarii generale extraordinare, insa trebuie sa sa se indeplineasca un anumit procent din numarul total al proprietarilor (nu stiu exact care este valoarea acestuia, dar este prevazut in legea 230/2007 si HG 1588/2007, abele putind fi gasite pe www.avocatnet.ro prin cautarea google ). incercati sa cititi cu atentie aceste doua acete normative deoarece va ofera cea mai mare parte din raspunsurile pe care le doriti ;)
daca aveti 20% semnat..faceti un convocator pt o adunare generala fixati data ,tematica,si schimbati conducerea.Detaliat cititi in legea 230..convocarea sedintelor AG
Pe acel tabel cu semnaturile vecinilor trebuia sa stabiliti data, ora, locul adunarii generale extraordinare si ordinea de zi.
Probabil ca pe acel tabel ati cerut parerea proprietarilor daca vor sa schimbe comitetul, presedintele.
E bine si asa . Va trebuiesc doar semnaturile a 20% din proprietari pentru convocarea adunarii generale. Stabiliti dv o data, o ora si un loc. Treceti acestea pe un convocator pentru adunarea generala cu ordinea de zi alegerea unui nou comitet si presedinte. Obtineti semnaturile, afisati la afisier, pe usa , fluturasi in cutiile postale sa afle toata lumea si peste 10 zile, 2 saptamani intalniti-va si alegeti alt comitet.
Atentie convocarea adunarii o puteti face cu semnatura a 20% din proprietari dar adunarea generala ca sa poata fi statutara, sa puteti lua hotarari trebuie sa aiba o participare de peste 50%.
Daca nu reusiti din prima, reconvocati adunarea generala in termen de 10 zile . La adunarea reconvocata puteti lua hotarari indiferent de numarul participantilor.

Alte discuții în legătură

Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)