avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instiintare politia locala pentru transmitere date ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat

ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de parcare trasate dar nemarcate in niciun fel . in data de 20 dimineata, la plecare am gasit instiintare de la politia locala de tipul :"in data de 20 ora 00 50 ati imoblizat voluntar autovehiculul marca "x" avand numarul de inmatriculare "y" pe strada "z" incalcand prevederile HCL nr 344/2013/Parcare pe locul altui abonat . Prin preznta , sunteti invitat la Sediul Politiei Locale Resita in data de 22.07.2014 ora 14 avand asupra dvs. CI si permisul de conducere.Nerespectarea acestei recomandari,atrage aplicarea sanctiunii contraventionale la legea 61/1991 art 3 pct 31.Autovehicului a fost fotografiat ! "
Mentionez ca autovehiculul este inmatriculat pe judetu Brasov , iar in zona in care am parcat nu era niciun afis de tipul parcare de resedinta sau parcare cu plata , si nici vreun indicator ca locul respectiv ar fi al unui abonat .
Intrebarea este ce se poate intampla in cazul asta dat fiind ca am parasit judetul si nu ma prezit politiei locale , si cine poate confirma ca eu am gasit instiintarea pe masina?care este cea mai buna solutie in cazul de fata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Sganarelle , utilizator 08:08, 22 Iulie 2014
Unde ati gasit instiintarea? Lipita pe parbriz, pe usa, sub rezervor?
Faceti niste fotografii in zona unde ati avut masina parcata sau sa le faca rudele din care sa reiasa ca in zona respectiva nu exista indicatoare cu parcare de resedinta sau care sa indice HCL nr. x.
Daca veti primi acasa vreo instiintare in care sa vi se solicite indicarea persoanei care ar fi parcat in zona transmiteti informatiile solicitate urmand ca in cazul in care vi se comunica vreun proces verbal de contraventie sa il contestati in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost savarsita fapta.
Daca va trimit vreo amenda ptr ca nu ati comunicat persoana o contestati in instanta si solicitati sa va prezinte dovada comunicarii, afisarea prin lipire pe masina nu este legala.
Rudele sa verifice la Primarie daca in fata blocului x de pe strada z locurile de parcare sint platite. Daca sint platite si nu e nimic in zona marcat sa faca poze rudele la acea zona si unde a parcat pentru a va apara in istanta daca e nevoie. Nu peste tot locurile de parcare se platesc de axzemplu in Bucuresti majotitatea nu se platesc iar acolo unde se plateste e amenajat, iar cetateanu respctiv pune acolo o tablita * atentie loc platit *. Faci contestatie.
instiintarea era pusa sub stergator , am transmis sa se faca poze la locul de parcare(din toate unghiurile ) si in zona , sper sa fie suficient , multumesc pentru raspunsuri !!!
Daca au pus-o sub stergator sa fie sanatosi. A trecut vantul si a luat-o.;) Sau vecinul pe locul caruia ati parcat.
Nu v-au pus si un flyer cu serviciile prestate de politia locala?
Vorbiti cu rudele sa solicite HCL-ul respectiv de la primarie si vedeti ce tampenii au votat consilierii locali din Resita cu privire la parcari. Daca esti in concediu intr-o localitate nu te duci la primarie sa ceri informatii cu privire la regulile parcarii in oras. Primaria avea obligatia sa instaleze indicatoare de informare despre hcl.

oug 195
Art.128. - (1) Autorităţile administraţiei publice locale au următoarele atribuţii:
b) iau măsuri pentru instalarea, aplicarea şi întreţinerea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a echipamentelor destinate siguranţei circulaţiei, conform standardelor în vigoare, ţinând evidenţa acestora;
d) stabilesc reglementări referitoare la regimul de acces şi circulaţie, staţionare şi parcare pentru diferite categorii de vehicule, cu avizul poliţiei rutiere;

Art.105. - Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane juridice:
2. neîndeplinirea obligaţiilor de instalare a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi a dispozitivelor speciale de acest fel;

Daca nu exista indicator de parcare de resedinta puteti contesta procesul verbal de contraventie bazandu-va in fapt pe inexistenta indicatorului si in drept pe art. 105/b.
Confirm cele spuse de antevorbitori.

In plus, ca masura de prevedere, eu las numarul de telefon in parbriz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda parcare ANDRADAM80 ANDRADAM80 Buna ziua. Am parcat masina timp de 45 de minute pe un trotuar din Bucuresti unde era marcat loc de parcare rezidentiala. Am gasit sub stergator instiintare ... (vezi toată discuția)
Loc parcare rezervat dar nemarcat - pot primi amenda? Anisaz Anisaz Buna ziua, Am parcat masina intr-o zi pe un loc in parcarea blocului meu care nu era marcat in nici un fel ca fiind rezervat. A doua zi am gasit o ... (vezi toată discuția)