avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de muncã, drepturi la nasterea unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de muncã, drepturi la nasterea unui copil

Bună ziua!
Conform CCM 2014
Art. 64
(1). Salariata mamă beneficiază, la naşterea şi la adopţia fiecarui copil, de un ajutor în cuantum de 1.500 lei net.
(2). În situaţia în care mama nu este salariată a unităţii, tatăl va beneficia de un ajutor în cuantum de 1.500 lei net.
(3). Acordarea ajutorului se face prin depunerea unei cereri însoţită de copia actului de naştere.
...
Vă rog să mă ajutaţi cu un model de cerere, pentru a beneficia de acest drept.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 21 Iulie 2014
Domnule/doamna Director/Administrator al _____________,

Subsemnatul/subsemnata ________________________, salariat/ã al/a societatii ________________, avand CNP _________________________, posesor al B.I./C.I. seria ___ nr _______, eliberat/ã de _________________ la data de ____________, domiciliat/ã in ________________________________________________, incadrat/ã in functia de ___________________, solicit aprobarea platii ajutorului pentru nasterea copilului, conform Contractului Colectiv de Munca , art. 64

Anexez la prezenta cerere certificatul de nastere al copilului.

Va multumesc anticipat!

Data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm 2014 SzAlex SzAlex Bună ziua! Vă rog să mă ajutaţi cu un model de cerere pentru acordarea ajutorului pentru salariaţi conform CCM: (1). Salariata mamă ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator davidescucostel davidescucostel Buna ziua. Am inteles din diferite surse ca se poate obtine o prima de nastere de la angajator ,egala cu un salariu mediu pe firma. In cazul de fata , ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de director de scoala ValeFlorin ValeFlorin Doresc sa-mi dau demisia din functia de director de la scoala. Cum trebuie sa procedez ? Aveti cunva un model de demisie? (vezi toată discuția)