avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Distribuirea unor conversatii private pe facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Distribuirea unor conversatii private pe facebook

Salutare,

Acum 2 zile, a fost distribuita de catre o terta persoana pe facebook o conversatie privata intre mine si o a doua persoana. Conversatia a fost distribuita pe wall-ul persoanei respective (pe care nu o am la prieteni) sub forma de print screen-uri din aplicatia de mesagerie Whatsapp. Lesne de inteles ca acea conversatie era confidentiala si in acele print screen-uri au fost taguite persoane din cercurile mele apropiate. Persoanele taguite au reactionat violent la adresa celui ce a postat asa ca totul s-a intors impotriva lui si a sters postarea o zi mai tarziu. Totusi, cativa prieteni mi-au salvat si trimis pozele, eu neavand acces direct. Intrebarea este daca pot actiona in judecata persoana respectiva pentru ceva ce eu consider deosebit de grav si avand in vedere ca acea postare nu mai exista (unul din cei taguiti a reportat postarea la facebook dar a fost stearsa inainte ca ea sa poata fi analizata de echipa facebook)

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
GLN, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 10:48, 27 Iulie 2014
pe cine si pentru ce vreti sa dati in judecata ?
personele care v-au trimis copii ale print/sceen , nu au incalcat aceleasi legi ?
cum puteti demonstra ca v-a fost prejudiciata imaginea si ca , conversatia a fost confindentiala, cand totul s-a petrecut intr-un spatiu virtual .
As dori sa dau in judecata persoana ce a postat conversatia privata pe facebook. Conversatia a avut loc intre 2 telefoane mobile prin aplicatia Whatsapp. Cel ce a postat a pus mana pe telefonul persoanei cu care am discutat si a facut print screen-uri direct din aplicatie. Mi se pare ilegal sa postezi o conversatie privata insa nu vad nici o problema in faptul ca niste prieteni mi-au retransmis o informatie ce era deja publica pe facebook. Presupun ca, informatia odata devenita publica, fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu ea, cum ar fi sa o salveze in calculatorul personal sau sa dea share pe facebook pe "wall"-ul personal !
tot spatiu virtual se numeste...defapt aveti toate drepturile sa deschideti actiune impotriva cuiva care credeti ca va prejudiciat imaginea. dar ...nu credeti ca este o lupta cu o moara de vant ?
Nu pot sa cred nimic inca, nefiind in domeniu dar am presupus ca exista o modalitate de actiune impotriva unei persoane ce ti-a violat intimitatea si ca exista niste legi si pentru spatiul virtual. Daca n-ar fi asa, oricine ar putea scrie/incarca poze in mediul virtual dupa bunul plac fara frica unor consecinte !
atata timp cat nu este atacata siguranta nationala , nu se intampla nimic .daca cineva ar initia un atac cibernetic asupra unei institutii ,sa zicem guvernul , atunci da , se aplica o lege speciala pentru domnul atacator...defapt se propune si voteaza imediat legea respectiva .
acesta a fost un exemplu .
in cazul dumneavoastra este ceva fara prioritate , veti pierde timp , bani...etc...etc...nu veti rezolva ceva anume.
puteti incerca ceva pe civil .

ceea ce descrieti dumneavoastra mai sus , acelasi lucru se intampla in pamfleturi cu diferiti demniatri si persoane importante din tara asta....imaginati-va grosimea dosarelor in instante , pe tema FACEBOOK...presupun ca ati vazut diferite caricaturi cu dansii ...conducatorii nostrii .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
ContSters324606, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la locul de munca datorita facebook-ului fara_utilizator fara_utilizator Buna ziua, Incep prin a mentiona faptul ca lucrez la o agentie de turism. Totodata sunt inscrisa pe un grup de turism pe Facebook (un grup inchis unde se ... (vezi toată discuția)
Hartuirea online Chronical Chronical Salut, Fosta mea prietena a vrut sa ma santajeze cu niste conversatii.... am dovezi in care prietena ei admite ca are conversatii trimise de prietena mea... ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, revin la o întrebare anterioară pentru că acum ... Dandanutz 59 Dandanutz 59 Bună ziua, revin la o întrebare anterioară pentru că acum am toate detaliile dar nu înainte de a mulțumi răspunsului competent și profesional primit ... (vezi toată discuția)