avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuirea Online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuirea Online

Salut,
Fosta mea prietena a vrut sa ma santajeze cu niste conversatii.... am dovezi in care prietena ei admite ca are conversatii trimise de prietena mea...
Ideea e ca pe langa faptul ca mi s-au adresat injurii la care nu am reactionat prea tare... Am postat eu pe grupul clasei mele (este secret) in care le aratam colegilor cum este ea defapt (intamplarea face ca eu si fosta prietena sa fim si colegi de clasa). Am postat conversatii cu mine si ea(nu sunt asa de grave...). Acum ea sustine ca n-a avut de gand sa ma santajeze desi a recunoscut la telefon de fata cu prietena ei care sper ca daca se va intampla ceva va face ce este corect si va recunoaste. Acum ea si parintii ei sunt porniti sa ma dea in judecata. Pot face asta ? Adica am citi ceva de hartuirea online dar nu prea este hartuire tinand cont ca am facut asta pentru ca ameninta ca ma va santaja.
Si totusi daca o face o pot da si parintii mei in judecata pentru santaj sau macar tentativa de santaj? Pentru ca inca n-a facut-o... avea de gand.
Cel mai recent răspuns: Chronical , utilizator 12:52, 10 Aprilie 2014
Fără a ști ce anume ați postat dvs. și ce anume a postat fosta prietenă, consider că este departe de fi vorba despre șantaj sau vreo formă de hărțuire.Ați putea face pace și să clarificați neînțelegerea, eventual, dvs. v-ați putea cere scuze și poate veți reuși să stingeți conflictul.
Nu este cert dacă vreunul dintre dvs. ar putea obține ceva apelând la organele judiciare.
Va multumesc dar in mare parte asta este problema mea, ea nu a postat nimic inca... doar a amenintat ca o face dar nu a impus si niste termeni in care o va face ceea ce dupa mine nu se poate incadra la santaj.
In schimb, eu facusem misto de o poza de a prietenei ei la comentarii pe facebook... Am dat cu zoom pe fata ei si am postat fotografia iar ea mi-a raspuns cam asa: "x, vrei sa stie tot facebook-ul cat de sentimental esti?"
Iar apoi pe privat cum am spus si mai sus a admis ca le are si de la cine le are...
Nu mai puteam ca in fiecare zi sa stau de abia sa-i zic ceva cu gandul ca poate le va posta daca nu-i convine ceva
Asa ca eu am postat pe grup imagini cu niste bilete scrise de ea si in care spuneam niste chestii spuse doar mie de catre ea.
Va rog sa ma scuzati pentru incoerenta mesajului de mai sus dar era tarziu si credeti-ma ca am disperat, am stat pana la 5am sa caut site-uri unde pot intreba avocati...
Si pe langa toate astea am o mare dilema: eu am 14 ani si ea 15... daca parintii mei pierd procesul eu ma duc la scoala de corectie sau ceva dosr pentru niste glume pe facebook??
Vă gândiți prea departe, cu procese și școală de corecție. Personal, îmi mențin sfatul de a încerca să cădeți la pace.
Ștergeți orice postare denigratoare de pe orice grup.Transmiteți-i scuzele de rigoare.
Personal, nu cred că se va ajunge la vreun proces, dacă retrageți acele postări și rezolvați amiabil neînțelegerea.
Ok, va multumesc foarte mult! Postarea am sters-o de aseara... Si sper ca se va rezolva problema.
O zi buna in continuare :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face ceva pentru a stopa șantajul și jignirile care îmi sunt adresate pe facebook? Crisa30 Crisa30 De luni de zile sunt santajata si ofensata de fosta amanta a sotului pe facebook ,Nu de multe ori ne-a distribuit fotografiiile public cu mii de cuvinte urate ... (vezi toată discuția)
Cineva are poze cu mine dezbracata. ajutor! Cristina94 Cristina94 Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)