avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Chirias fara contract
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Chirias fara contract

Buna ziua

Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament.
Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi si urma sa il inregistram la circa financiara.(se grabeau tare ca stateau la hotel ),au trecut 2 luni si tot m-au amant ca ne intanlim sa mergem la circa financiara(am primit banii pe 2 luni o luna avans si o luna garantie)
Acum au disprut si nu mai au numarul ala de telefon .eu am cheie de la apartament.
Cum sa procedez ?
Cum ar fi indicat?
Am copii dupa buletinele lor si acel contract!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
paunicasilviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Almaviva , utilizator 09:46, 10 Iulie 2021
care contract?
este valabil ala de mana?
el la chirie este la zi (a mai ramas garantia in caz de distrugere...)
daca schimb butucul si vine si zice ca avea 500000000 de e in casa?
garantia o puteti folosi pentru plata cheltuielilor apartamentului . la zi o sa fie dupa ce trec cele 2 saptamani...cand s-a implinit luna....avansul acopera perioada cat a fost ocupat , sa zicem legal....iata cele spuse de dumneavoastra "au trecut 2 luni si tot m-au amant ca ne intanlim sa mergem la circa financiara(am primit banii pe 2 luni o luna avans si o luna garantie).... imi spune vecinu de vizavi ca nu a mai venit de 2 saptamani acasa"

deci 2 saptamani de cand au disparut + 2 saptamani de asteptare(apartamentul este inca ocupat si platit) = fix luna care este platita avans.
garantia are rol de a acoperii si eventualele daune cat si neplatile de intretinere, curent si gaz....cele 2 societati de CURENT si GAZ emit facturi dupa ce se inregistraza consumul la gaz si curent , deci daca returnati garantia , eventualele consumuri le veti platii din buzunar.
corect ce spuneti :asa am calculat si eu.
daca are lucruri inauntru?
solutia legala care este?
solutie...strnse lucrurile in cutii , frumos , schimbat butucul , si o sa va sune ei pe dumneavoastra cand se vor intoarce. atunci faceti altfel socotelile si daca vreti sa fiti legal , inainte de a continua "afacerea" cu chiriasii le dati punct de intalnire la administratia financiara...acolo se poate realiza si schimbul bani pe chirie + alta garantie , contra cheii de acces .

daca intradevar au 500000000 de euro,dolari , lire sterline...sau tot atatea kg de aur...vor trebuii sa dea cu subsemnatul de unde au banii .


P.S. atata timp cat contractul nu este autentificat de un notar sau emis de vreo firma de imobiliare...este egal cu zero .
asa m-am gandit si eu?
dar legal ?

Alte discuții în legătură

Sechestru pe lucrurile personale in apartamentul la care am stat in chirie manolca manolca Am luat in chirie un apartament la care am platit la inceput doar chiria, fara garantie. Am convenit cu proprietarul sa achit luna urmatoare garantia. S-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare garantie Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez in contabilitate o garantie aferenta unui contract de inchiriere apartament, proprietarul este pers. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - chiriasi, probleme cu proprietara Maya1988 Maya1988 Acum pana acum o luna am locuit intr un apartament cu chirie amstat in jur de un an de zile fara sa facem contract toate bune si frumoase pana cand propietara ... (vezi toată discuția)