avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi penale/contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi penale/contraventionale

Buna ziua,
in ce conditii pot fi date amenzile contraventionale sau penale de catre politia locala? Va dau un exemplu: o cearta intre vecini, este solicitata politia, la sosirea acestora fiecare din cele doua parti sustin ca sunt nevionavati. Reactia politiei: "va dau amenda la amandoi". Este corect? Nu ar trebuie sa se faca cercetari inainte? Multumesc
Vi se pot aplica amenzi conf. Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, amenda penala doar instanta intr-o cauza penala poate dispune in urma condamnarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda viorelv viorelv In cazul in care un martor este chemat prin citatie procedurala la polițistul judiciar iar acesta nu doreste sa vina se aplica sancțiune contravențională ... (vezi toată discuția)
Linistea publica raul raul raul raul buna seara am si eu o intrebare,stau la casa am vecini destul de departe si in afara orelor de liniste daca ascult muzica ma poate amenda?sau ce credeti ca se ... (vezi toată discuția)
Jigniri si injurii onestitatea onestitatea am fost jignita si injurii in plublic am fost la politie si am facut plangere cum va actiona politia si in cat timp? (vezi toată discuția)