buna ziua , am lucrat la o sala de jocuri , am scos o suma de bani intentionat, m'au verificat pe camera si au zis ca ma baga la furt calificat daca nu ii aduc banii scosi. i'am lasat masina amanet cu contract de vanzare cumparare dar nu ram eu propietar, si dupa cateva zile am luat masina din parcarea respectiva cu ceallata cheie... intrebarile mele sunt;
1. ma poate denunta pt furt la locul de munca sau ramane la libera intelegerre tinand cont de temenii si conditiile codului muncii?
2. poate da masina furata , dar el nu are actele masinii decat contractul de vanzare cumpare inttre mine si patron avand in vedere ca eu nu sunt propietarul masinii?
3. poate da filmare la politie cea care arata ca eu am scos credite din ruleta de noroc si banii i'am dat prietenului meu . va rog datimi un raspuns cat mai valabil ca sa stiu daca voi fi urmarita penal. multumsc
Cred ca titlul topicului deschis de dvs. se poate schimba, avand in vedere ca ne aflam in prezenta unui concurs real de infractiuni cu conexitate. (adica ati comis mai multe infractiuni)
Situatia in care va aflati, numai prin ingaduinta angajatorului, ar putea sa nu va duca la un dosar penal, in cazul in care ati achita sumele insusite fara drept.
In caz contrar, va depune plangerea penala, specificand faptele asa cum considera de cuviinta, iar dvs. veti raspunde in fata legii.
Insusirea banilor fara a avea acest drept, este infractiune si nu are legatura cu "termenii si conditiile codului muncii"
Furt
poplau1
Buna,
Am stat cu cineva impreuna cam 3 luni .Dupa 3 luni am observat ca a furat bani si bijuteriile de aur.Am gasit la amanet contracte pe numele lui care ... (vezi toată discuția)