avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare proces verbal contraventie

In data de 21.07.2014 mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie. Am semnat si am luat exemplarul
A doua zi am observat ca pe procesul verbal agentul a consemnat data de 21.02.2014.
Poate fi contestat procesul verbal si daca da cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:53, 26 Iulie 2014
In termen de 15 zile de la comunicare formulati plangere contraventionala impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
tiberiu60 a scris:
A doua zi am observat ca pe procesul verbal agentul a consemnat data de 21.02.2014.

Această dată (eronată, înțeleg) este data săvârșirii contravenției sau data încheierii procesului verbal de contravenție?
Data incheierii procesului verbal = data savarsirii faptei consemnate eronat 21.02.2014 si nu 21.07.2014
Mulțumesc pentru precizare. Să știți că am înțeles încă din primul mesaj că procesul verbal a fost încheiat în aceeași zi în care a fost săvârșită contravenția. Ce nu reiese din mesajele dvs. este care dintre date este menționată eronat. În procesul verbal sunt rubrici diferite pentru data săvârșirii contravenției și pentru data încheierii procesului verbal. Sau ambele date sunt eronate?

Prezintă relevanță doar data săvârșirii contravenției și ceea ce voi scrie în continuare vizează situația în care această dată este eronată. Art. 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor sancționează cu nulitatea absolută procesul verbal din care lipsește data săvârșirii contravenției. În cazul dvs. este vorba despre o menționare eronată a datei săvârșirii contravenției, nu despre lipsa acesteia. Cu toate acestea, am întâlnit hotărâri judecătorești prin care instanțele au decis anularea proceselor verbale în care data săvârșirii contravenției era trecută eronat, cu motivarea că o dată eronată echivalează cu lipsa acesteia. Mergeți în instanță, poate o să aveți noroc.
Multumesc pentru raspuns. In acest timp m-am interesat si eu la un judecator si mi s-a spus ca eu daca invoc nulitatea absoluta, instanta poate sa nu fie de acord si sa accepte nulitate relativa. Totul in functie de instanta unde se judeca contestatia. Daca incerc si nu am succes pierd doar cei 20 RON taxa de timbru judiciar sau mai trebuie sa platesc si alte sume? (contestatia o sustin singur nu cu avocat)
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Şanse contestare pv Andrei6 Andrei6 Bună ziua/seara! Îmi puteţi oferi puţin ajutor în legătură cu contestarea unui pv? Există ceva erori în el, însă mi-ar fi de un enorm ajutor o ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in instanta panzarumitica panzarumitica speta: proces verbal intocmit la 12.06.2015 pentru o fapta savarsita la 09.06.2015(nu este pe circulatie ci pe legea 61/\'91); acesta contine toate elementele ... (vezi toată discuția)
Dacă agentul de poliție a greșit data pe pv am șanse sa câștig la contestație ? Bogzos Bogzos Pot face contestație ? Am vreo șansa de câștig ? In loc de 27.08.2018 a trecut 28.08.2018 atât pe procesul verbal cât și pe dovada . Menționez ca sa ... (vezi toată discuția)