avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare proces verbal contraventie

In data de 21.07.2014 mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie. Am semnat si am luat exemplarul
A doua zi am observat ca pe procesul verbal agentul a consemnat data de 21.02.2014.
Poate fi contestat procesul verbal si daca da cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:53, 26 Iulie 2014
Nulitatea relativă a procesului verbal de contravenție poate fi invocată cu succes în instanță doar dacă puteți dovedi că, prin încheierea procesului verbal, vi s-a pricinuit o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea acestuia. Există, în acest sens, Decizia nr. XXII/2007 pronunţată de Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizie a cărei respectare este obligatorie pentru toate celelalte instanțe.
[ link extern ]

Dacă plângerea contravențională va fi respinsă, singura sumă pe care o veți pierde este cea de 20 de lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Instituțiile publice angajează avocați rar și doar pentru situații de excepție.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Şanse contestare pv Andrei6 Andrei6 Bună ziua/seara! Îmi puteţi oferi puţin ajutor în legătură cu contestarea unui pv? Există ceva erori în el, însă mi-ar fi de un enorm ajutor o ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in instanta panzarumitica panzarumitica speta: proces verbal intocmit la 12.06.2015 pentru o fapta savarsita la 09.06.2015(nu este pe circulatie ci pe legea 61/\'91); acesta contine toate elementele ... (vezi toată discuția)
Dacă agentul de poliție a greșit data pe pv am șanse sa câștig la contestație ? Bogzos Bogzos Pot face contestație ? Am vreo șansa de câștig ? In loc de 27.08.2018 a trecut 28.08.2018 atât pe procesul verbal cât și pe dovada . Menționez ca sa ... (vezi toată discuția)