avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prioritate semafor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prioritate semafor

Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu sa intri pe prima banda dandu-i prioritate celui care face stanga la semafor pentru a intra pe banda a 2-a. Adica daca eu fac dreapta si intru pe un drum cu 2 benzi nu am voie sa ma inscriu direct pe banda a 2-a daca vine cineva din sens opus care face stanga si are tot verde?
cum vedeti in viziunea dumneavoastra numerotarea logica a benzilor pe acelasi sens ?care este banda 1 care este banda a 2-a ....
banda 1 este cea de langa bordura
toate drumurile au borduri pe standa si pe dreapta...indiferent de sensul de mers.
banda 1 este prima banda din partea dreapta a sensului de mers...urmatoareale fiind numerotate logic...2...3...
daca esti la semafor si ai verde , si intentia de a face stanga....in primul rand te incadrezi in banda a 2-a....daca ai intentia de a merge inainte , ramai pe banda 1. nu poti sa tai fata cuiva de pe banda 1 , cu intentia de a face stanga....

cunosc si legislatie in circulatie din '97 , si nu am avut nici un eveniment , decat o singura depasire a vitezei legale...si am stat 3 luni fara permis. de atunci m-am lecuit .
deasemeni cunosc legislatiile de circulatie din Ungaria , Austria , Polonia...Germania....state pe care le tranzitez .
poate nu m-am facut inteles....este vorba de drumul pe care intri....
cel care a facut dreapta este obligat sa intre pe banda 1 a drumului si sa-i permita celul care a facut stanga sa intre pe banda a 2-a?......adica ei sunt in acelasi timp pe punctul de a intra pe un drum cu 2 benzi, nu mai ca cel care face dreapta vrea sa intre pe banda 2 astfel incat cel care face stanga trebuie sa-i dea prioritate......este ok asa?
acum am inteles ....de prioritate de dreapta banuiesc ca s-a auzit...se aplica aceeasi regula ca si in cazul unui giratoriu ! adica cel cu intentie de a face dreapta , o sa aiba intaietate...iar cel care face stanga este obligat sa cedeze .

Alte discuții în legătură

Verde intermitent vs. verde BogdanP BogdanP Multi se refera la verdele intermitent ca fiind mai \"slab\" decat verdele. Cu alte cuvinte verdele \"plin\" il bate pe cel intermitent. Si apare o dilema aici ... (vezi toată discuția)
Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)