avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen plata despagubire RCA dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen plata despagubire RCA dauna

Buna ziua,ma confrunt de pe data 20.06.2014 cu situatia de a fi pagubit .Am fost lovit de cineva cu asigurare RCA la ASTRA.Pe data de 24.06.2014 s-a intocmit dosarul de dauna cu solutia platii catre mine a sumei necesara pentru reparatie.
Nici pana acum nu am primit nici un leu in cont.
Care este termenul legal pentru despagubire?Ce as putea sa fac in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 15:58, 25 Iulie 2014
Buna ziua,
Dun pacate este o practica frecventa a unora dintre asiguratori de a nu plati chiar daca s-a ajuns la o intelegere.
In termen de 10 zile de la finalizarea dosarului de dauna - insemnand depunerea tuturor documentelor solicitate si stabilirea despagubirii - asiguratorul trebuie sa va plateasca despagubirea. Daca nu isi respecta aceasta obligatie puteti sa ii trimiteti o notificare de plata si/ sau sa introduceti actiune in instanta pentru obligarea sa la plata despagubirii + penalitati de intarziere si cheltuieli de judecata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea asiguratorului? loriel loriel Buna ziua, La inceputul lunii ianuarie a acestui an masina sotului meu a fost lovita in parcarea unui hypermarket. Incercand sa evite ranirea unui caine, ... (vezi toată discuția)
Rca georgediaconu georgediaconu Buna ziua, va contactez in legatura cu o problema legata de recupererea unui prejudiciu si v-as fi recunoscator daca timpul va permite sa-mi rezumati solutiile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asiguratorul rca George889 George889 Buna ziua! rog cu respect un dn. avocat sau pe cineva care a fost patit sa-mi raspunda si mie la o intrebare,si anume: - ce pot face sau ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)