avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor neglijat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor neglijat

Este vorba despre nepotul meu (copilul fratelui sotului meu) care este in varsta de 1 an si 10 luni si este neglijat si batut de catre mama lui. Cumnata mea a fugit de acasa cu copilul (undeva la tara). Dupa doua zile i-a cerut printr-o ruda cumnatului meu sa ii trimita scutece, lapte praf, hainute etc la adresa rudei respective, lucru pe care el l-a facut si dupa 9 zile in care noi nu am stiut unde se afla copilul, am aflat de la o ruda de-a ei unde este si am fost acolo cu diverse produse necesare copilului dar a iesit foarte urat cu politie si scandal. Problema cea mai mare este faptul ca acolo unde sta sunt niste conditii jalnice : nu are geamuri (sunt niste cartoane in loc de geamuri, probabil ca s-au spart), nu are nici macar lumina in camera (sunt niste fire electrice lasate libere in tavan), casa era plina de purici, mizerie, miros de urina, nu are aragaz si in plus copilul a fost intarcat in urma cu doua luni dar cand am fost acolo am fost socati sa vedem ca pune copilul la san ca sa "suga din tata sa se calmeze" desi ea nu mai are de mult lapte. Am facut reclamatie la protectia copilului si mi s-a spus ca se va deplasa cineva acolo. Intrebarea mea este ce se va intampla cu copilul daca cei de la protectia copliului constata cele reclamate de mine? Unde va ajunge sau cum se procedeaza mai exact? Suntem disperati pentru ca am gasit copilul murdar, plin de ciupituri (si pe noi ne-au ciupit puricii), nu avea nimic din ce i-a trimis cumnatul meu si in plus copilul trebuie dus neaparat la medic pentru ca nu vorbeste, nu isi cunoaste numele (suntem foarte ingrijorati pentru ca inca dinainte sa fuga a refuzat sa mai vorbeasca cu sotul ei sau cu oricine din familia sotului) si nu s-a putut face nimic in privinta copilului pentru ca se inchidea in camera toata ziua cu copilul si nici macar nu ii dadea sa manance..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:41, 26 Iulie 2014
ati facut foarte bine ca ati sesizat protectia copilului... acum, trebuie urgent deschisa actiune de incredintare minor catre tata, acesta sa aibe custodia exclusiva iar mama, in urma anchetei sociale ce se va desfasura in mod obligatoriu, sa fie decazuta din drepturile parintesti... suspectez ca e bolnava pishic si pune in pericol viata copilului
Tatal sa ceara ca locuinta copilului sa fie la el, desi din ce relatati mama a fugit cu copilul acum cca 10 zile, sau ma rog destul de curand, ori copilul are aproape doi ani. Daca acest copil nu vorbeste si a fost tinut nemancat e si vina tatalui ca a permis si nu a luat masuri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)
S-ar putea cumva face evacuarea soției din locuință? locuința este proprietatea soțului ... korneluș korneluș Bună ziua, am si eu o întrebare. S-ar putea cumva face evacuarea soției din locuință? Locuința este proprietatea soțului primită donație de la ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu și eu ce putem face in situația următoare: ... Alex 640 Alex 640 As dori sa știu și eu ce putem face in situația următoare: sunt de 7 ani in concubinaj cu tatăl copiilor,avem 3 copii din care primul la recunoscut el ... (vezi toată discuția)