avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie doar pe numele meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie doar pe numele meu

In 2008 ,casatorita,am obtinut o autorizatie de constructie pt o cladire, pe numele meu .Ulterior am divortat ,in 2012.Cladirea e edificata dar nu e intabulata nici astazi.Sunt in proces de partaj si sotul imi cere jumatate din imobil.Precizez ca pe Cf -ul terenului pe care s-a construit imobilul eram proprietari si eu si fostul meu sot.
Tinand cont ca in codul civil scrie :
Regimul bunurilor Art. 360. – Fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.

intrebare:voi imparti in 2 cladirea cu fostul sot?sau cum se va face partajul?multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 22:19, 27 Iulie 2014
Acest articol se refera la casatoriile incheiate dupa 01.10.2011 sau a celor incehiate inainte de aceasta data dar care au incheiat odata cu intrarea in vigoare a noului cod civil o conventie matrimoniala privind separatia bunurilor.
Dvs sunteti casatorita in 2008 cand era in vigoare regimul comunitatii legale de bunuri (bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun)
Mai mult ca sigur la partaj veti imparti atat casa cat si terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial 080668 080668 va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca exista un contarct prenuptial incheiat sub semnatura privata ,la un moment dat in timpul casniciei ,regimul ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala marya_mara59 marya_mara59 urmeaza sa ma casatoresc, eu am un aparatment proprietate personala,este renovat, mobilat si am un salariu mai mare decat al viitoarei sotii. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)