avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul dupa succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul dupa succesiune.

Este obligatoriu sa se faca partajul?
Nu este obligatoriu sa se faca partajul (oricare ar fi el!), dar pe de alta parte, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, deci, asa cum v-au precizat si cei dinaintea mea, oricare coindivizar poate cere partajul oricand!
Un mic amanunt, daca persoana care solicita lamuriri isi formuleaza singura cererea, sa stie ce cere, acesta era motivul pentru care incercam sa-i explic si diferentele.
De aceia am si spus "Partajul" in ghilimele pentru ca nu asta era definitia data de litera legii dar era, cat de cat, pe intelesul justitiabilului.
Diferențele nu există, deci nu avea ce să-i explicați.
Mai mult o încurcați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a construi inainte de dezbaterea succesiunii Medeea  Iliescu Medeea Iliescu In cazul in care exista un certificat de mostenitor in baza caruia sotia supravietuitoare mosteneste 3/4 din masa succesorala ( casa si teren aferent), iar cei ... (vezi toată discuția)