Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 mai, concediere ce nu tine de persoana angajatului. In CIM am semnat pt 20 zile lucratoare. Am refuzat sa-l semnez, scriind pe el ca nu respecta CIM. Am facut bine? Ei au sa-mi dea un salariu pt aprilie, concediu odihna, platit preavizul si am inteles ca am dreptul si la 2 salarii compensatorii. Despre acesti bani nu au spus nimic. Firma este din alt oras, tinem legatura prin telefon. Ce trebuie sa fac in continuare?
1. Nu veti beneficia de indemnizatie de somaj decat daca veti fi concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului ocupat de dvs.).
2. Nu semnati nici o cerere de incetare a contractului individual de munca (cu acordul partilor - art.55b din Codul muncii) si nici demisia, ca nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Va duceti in continuare la serviciu si lasati ca angajatorul sa aiba initiativa incetarii CIM.
4. Sa ne spuneti ce se mai intampla.
buna seara din nou.
imi cer scuze dar voiam sa fac o precizare.
m-au pacalit sa semnez o hartie format a 4 pe care scria doresc preaviz incepand cu data de 11-05-09.
peste care era lipita o alta hartie mai mica pe care scria ca renunta la postul meu.
si m-a convins sa o semnez dupa ce a discutat cu persoana de la itm,si dupa ce acea persoana m-a asigurat ca o sa primesc somaj,asa ca am semnat.
astazi mi-a spus ca nu vrea sa mai lucrez toata perioada si ca nu mai am aces in incinta fabricii,si ca nu o sa primesc somaj ,fie ca=mi convine sau nu.
ce pot sa fac ?
multumesc.
1. Am inteles de prima data ce ati spus.
2. Orice ati fi semnat trebuia sa va dea si dvs. un exemplar.
3. Macar spuneti ce titlu aveau acele hartii: decizie, hotarare, cerere etc.
4. Ca era o hartie mai mica sau mai mare nu are importanta. Important e ce scria in ele.
5. De ce nu v-a dat in scris si ca nu vrea sa mai veniti in unitate?
6. Cred ca a vrut sa spuna ca in perioada de preaviz sa nu mai veniti la serviciu.
7. Asteptati sa va dea decizia de incetare a CIM si apoi va spunem ce sa faceti (sa ne dictati ce scrie in aceasta decizie).
buna seara .
pe acea hartie scria ca doresc preaviz de 15 zile.
a subliniat in repetate randuri ca nu mai am ce cauta la servici,doar daca vreau sa stau la usa ca cersetorii,
si eu personal nu am primit nici o hartie din care sa rezulte motivul concedierii sau o copie a hartiei semnate de mine.mi s-au dat astazi drepturile salariale la zi ,inclusiv bonurile de masa ,pe toata perioada incluzand si zilele de preaviz.si mi sa comunicat ca o sa ma anunte cand trebuie sa merg dupa cm. la itm .deci subliniez ca nu am primit nici un act.
va multumesc foarte mult pt rabdarea de care dati dovada in cazul meu.
1. Cand o sa va anunte sa va duceti la ITM dupa carnetul de munca sa le cereti si un exemplar din decizia de incetare a contractului individual de munca.
2. Daca nu va da, rugati-i pe cei de la ITM sa va dea o copie.
3. Daca v-au dat si banii pentru perioada de preaviz este bine, nu trebuie sa va mai duceti la serviciu.
4. Apoi veniti si ne spuneti despre ce e vorba si vedem ce facem.
Anulare preaviz
pityu79
Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in ... (vezi toată discuția)