avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare act
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare act

Cu aproape doua luni inainte e intrarea in faliment, asociatul unic a facut o ipoteca pentru o hala a societatii cu o alta societate (banuim ca tot el este implicat in aceasta societate) pe baza unei facturi.
Se mai poate anula acel act daca soceiattea e in faliment ? Cine o poate face ?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:11, 28 Iulie 2014
Anularea poate fi solicitata in temeiul art.80 din Legea nr.85 de administratorul judiciar sau lichidatorul numit in cauza daca -asa cum spuneti dvs.- constituirea garantiei (ipotecii)a avut loc in intervalul de 120 zile de pana la deschidederea procedurii. Actiunea in anulare o poate introduce administratorul/lichidatorul iar in cazul in care refuza de comitetul creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto de pe societate catre persoana fizica CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am urmatoarea speta. O societatea a intrat in faliment si lichidatorul a solicitat anularea unui transfer de drepturi patrimoniale, conform unei ... (vezi toată discuția)
-act normativ-legea 85/2006-sectiunea- 4-situatia unor acte juridice ale debitorului- rodica_post rodica_post Sectiunea 4 - Situatia unor acte juridice ale debitorului Art. 77 Toate actiunile introduse de administratorul judiciar sau de lichidator in aplicarea ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)