avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere impozit pt copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere impozit pt copil

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza deducerea de impozit pentru copil, cine poate sa ia (unul sau ambii parinti) si care salariu este mai "favorizat" de acest impozit, salariu mai mare sau cel mai mic al parintilor.
Eu am 2 copii, de 4 ani respectiv 1 an, si de cand a aparut aceasta lege, nici eu nici sotul meu nu putem sa beneficiem de acest lucru, pt ca de la firme ni se spune ca trebuia sa negociem acest lucru la angajare.
Si inca ceva, acest impozit, care am inteles ca se scade din impozitul catre stat, se adauga la salariu net, sau...?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:36, 25 Septembrie 2009
Un salariu net de 1500 inseamna un brut de aproximativ 2000 lei, deci ar trebui sa sa vada o diferenta(mica) la net dupa aplicarea deducerii pentru copil,
daca primeste un fluturas de salariu ar trebui sa fie trecuta si deducerea pe al, aparea acolo aceste element? cat este?

Sa intrebe la pesonal sau la persoana care calculeaza salariile daca i s-a luat in calcul cererea, ar trebui sa primeasca o explicatie.
Concret, un salariat cu salariu 1500 lei net, fara nici o persoana in intretinere, are salariul brut 2112 lei, deducere: 120 lei.

In cazul sotului dvs, daca ar fi sa i se calculeze deducerea pentru cei doi copii ar trebui sa primeasca un salariu net de 1513 lei, (brut 2112), deducere personala: 200 lei.

Cam asta este diferenta, la salariul brut al sotului dvs :(
Daca primeste cumva si salariul pe card, tare imi e ca aceasta diferenta de 13 lei se "amortizeaza" de comisioanele de gestionare a cardului.
Primeste banii in mana. I s-a zis ca s-a luat in calcul cererea de luare in intretinere a copilului.
Diferenta e doar de 13 RON? Oricum nu ii are nici pe astia.
Fluturas de salariu nu le dau. Nici macar nu semneaza pe ceva cand primesc salariul. I se dau intr-un plic.
Totusi are carte de munca si i s-a trecut corect salariul pe Contract.

1. Trebuie sa semneze neaparat pe un stat de plata. Altfel cum justifica angajatorul plata salariilor?
2. Daca li s-ar pune banii pe card tot ar trbui sa primeasca un fliuturas, unde, ca si pe statul de plata apara componentele castigului salarial si retinerile care se fac.
3. Sa mearga la contabilul firmei sa ceara explicatii si lamuriri.
Buna ziua

Ce spuneti dvs cu fluturasul de salariu este foarte frumos, dar de cand lucrez eu, de 4 ani, in 2 locuri diferite, nu am primit niciodata fluturas de salariu; sotul meu le fel. Explicatii? Ca si mesajul cu care am deschis aceasta "dezbatere": nu primim nici unul dintre noi deducere impozit pt copii, pt ca am fi negociat acest lucru la angajare !!!! Te poti contrazice cu cineva? Am dus legea cu pricina, am sustinut cererea mea cu discutiile purtate aici, si....? Nimic

Alte discuții în legătură

Deducere personala la impozitul pe salarii gelian_andubog gelian_andubog Cine poate sa-mi raspunda care este venitul maxim realizat de o persoana pentru a putea fi introdusa la deducere de impozit la o alta persoana? (vezi toată discuția)
Deduceri salarii Lulica Lulica Buna ziua Avand in vedere ca s-a tot schimbat salariul minim pe economie stie cineva daca cumva s-a schimbat si deducerea personala de la 250 lei? Va ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)