avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ilegalitati sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ilegalitati sau nu ?

Buna ziua,as dori putin ajutor intr-o problema.
Lucrez de 2 ani la o firma de securitate.In primul an mi s-au tras cate 15 lei lunar pentru incaltamintea care o port la servici.Dupa un an mi s-au rupt bocancii,mi s-au adus altii noi si au inceput sa imi traga din nou cate 15 lei din salariu pana in prezent.Lucrez de 20 de zile fara liber de la ora 4-5 pana la ora 15,nu mi s-a acordat liber,motivul nu sunt oameni suficienti sa mi se acorde liber.Am vorbit cu dl.coordonator zonal toate acestea si mi s-au spus urmatoarele:
-Cand dansul a fost la Bucuresti,s-a primit acord de la ITM sa ni se traga 15 lei lunar pentru bocanci si ca ITM-UL poate "inghitii" aceasta dispozitie
-Conform Legii si CIM daca nu imi convine ceva eu va pot transfera la alte obiective,au fost spusele dansului.
L-am intrebat care este motivul pentru care voi fi transferat,nu mi s-a raspuns.De cand mi s-au spus aceste lucruri sunt foarte stresat,incerc sa nu gresesc cu absolut nimic ca sa nu fiu transferat.Ce sa fac ?Am inregistrat convorbirea care am purtat-o cu dl coordonator. Va multumesc anticipat !!
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
PvlAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: PvlAndrei , utilizator 19:12, 29 Iulie 2014
este legal sa va retina din salariu pentru imbracamintea de serviciu... de asemenea, daca este necesar, va poate aloca la alt obiectiv si nu trebuie sa isi motiveze decizia...

Buna ziua,as dori putin ajutor intr-o problema.
....
-Cand dansul a fost la Bucuresti,s-a primit acord de la ITM sa ni se traga 15 lei lunar pentru bocanci si ca ITM-UL poate "inghitii" aceasta dispozitie
.......


Este una din cele mai mari aberatii auzite vreodata . Nu cred ca vreun inspector ITM a dat un astfelde acord , nici macar verbal.

-Conform Legii si CIM daca nu imi convine ceva eu va pot transfera la alte obiective,au fost spusele dansului.


Modificarea unilaterala a c.i.m. nu se poate face decat in anumite conditii si nu ca vrea un anumit coordonator zonal.

Eu din cate am citit,pe foaia de transfer trebuie sa apara motivul pentru care voi fi transferat.Si in contractul individual de munca scrie ca firma trebuie sa asigure echipament,nu scrie nimic in CIM despre transfer,nu am semnat asa ceva.E normal sa ma ameninte ca daca nu ii convine ceva ma transfera ?
Nu mai exista notiunea de transfer . Codul muncii prevede sintagma de "modificare a locului de munca".

art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
b) locul muncii;
....
Pot sa il reclam pe acest domn coordonator la itm ?Pot sa inmanez dovada audio (inregistrarea audio care contine dialogul meu cu dansul de pe telefonul mobil)?

Alte discuții în legătură

Abuz de functie dora_il dora_il hartuire morala si comportament preferential ,luare de atributii (vezi toată discuția)
Abuz de putere Marta1975 Marta1975 Suntem 7 persoane angajate avand aceeasi functie si responsabilitati ,dar seful ma trateaza altfel fata de ceilalti colegi. Astfel spus ,daca nu am putut ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)