avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuzul sau neglijenta unui politist?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuzul sau neglijenta unui politist?

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire:
Am fost oprit de un politist pentru depasire pe linie continua si sancționat cu retinerea permisului pentru 30 de zile. Dar ulterior verificând masina pe care am depasit-o am constatat ca aceasta nu era asigurata RCA si conform legii trebuia sa fie sancționat si conducătorul acesteia insa fiind asa de cooperativ nu sau luat măsuri împotriva sa. In acest caz se poate vorbi despre un abuz sau neglijenta politistului? Ce pot sa fac pentru a se lua măsuri împotriva politistului "neglijent"?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:46, 1 August 2014
Ar trebui sa sesizeze conducerea MAI si in cazul in care politistul nu l-a amendat pe celalat conducator autor pentru trusa medicala si extinctorul expirate, vreun bec ars pe stanga sau chiar placutele de inmatriculare murdare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia nu are voie sa intocmeasca procese verbale de contraventie? vernea vernea Buna ziua, am o mare nelamurire daca politia are sau nu dreptul sa intocmeasca procese verbale de contraventie avand in vedere urmatoarele: 1)Ordonanta 2/2001 ... (vezi toată discuția)
Libertatea agentului constatator de a aprecia gravitatea faptei georgescu999 georgescu999 Va rog sa-mi indicati care este textul legal care permite agentilor constatatori ca sa stabileasca sanctiunea cu amenda sau avertisment, in mod liber, fara ... (vezi toată discuția)
Competenta aplicare amenzi politia nationala / politia locala vldstf vldstf Va rog sa ma lamuriti cu un aspect : Un politist de la politia nationala (deci nu cea locala!) mi-a aplicat o sanctiune pentru ca am aruncat niste saci cu ... (vezi toată discuția)