avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Dupa decesul mamei si succesiune, am gasit in casa un act de proprietate al tatei. Este un teren cu casa, dobindit prin cumparare. In actul de vinzare-cumparare nu este mentionata si sotia (nici nu scrie "este casatorit"). Dar, cind s-a facut inscrierea in CF, a fost trecuta si sotia, terenul fiind declarat bun comun. Presupunerea mea este ca trebuie facuta succesiunea si pentru aceasta proprietate. Doresc confirmarea dumneavoastra. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 17:06, 30 Iulie 2014
Buna ziua,
Normal ca trebuie dezbatuta si acea succesiune dar, in functie de data actului si a casatoriei acel bun este comun daca a fost achizitionat in timpul casatoriei (indiferent ca sotia era sau nu trecuta) sau bun propriu daca a fost incheiat inaintea casatoriei.
Da, a fost achizitionat in timpul casatoriei.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls... swann_cta swann_cta Am o mare neintelegere cu mama mea si anume... ea are o casa in jud botosani si una in jud constanta,ambele care sunt pe numele ei ,ea fiind in varsta de 62 de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dani1060 dani1060 Buna ziua, Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru tranzactii imobiliare ContSters287867 ContSters287867 Buna ziua. Mama a facut o imputernicire tatei, pentru vinzarea unui teren. Terenul se afla in alt judet iar mama se deplaseaza foarte greu. Dar, in localitatea ... (vezi toată discuția)