avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda informatica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda informatica

Salut !

Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi l-au spart intr-un week-end din februarie , eu depunand plangere la politie la 2 zile distanta ! Am depus plangerea , mi s-a spus de la politie prima data ca ar intra la " VIOLAREA CORESPONDENTEI " ca mai apoi sa mi se spuna ca intra defapt la " FRADUDA INFORMATICA " ! AU facut exact ce scrie in art . de la frauda informatica , mi-au restrictionat accesul , mi-au vazut mesaje / convorbiri primare , mi-au sters notificari etc . dar nu pentru un scop financiar , ci doar sa imi pateze mie onoarea ! In prezent cazul este la Parchet de 5 luni jumate si nu s-a facut nimic pana in prezent ! Am fost si am vrut sa mut cazul dar D. procuror la care este cazul nu ma lasart ! Zice ca lucreaza la el de atunci ! Am si doi martori + IP de la net a alora care mi-a spart contul de facebook ! Ce credeti ca as putea sa fac ? Si acesti baieti , patru la numar , 2 de 16 ani jumate si doi de 18 , ar putea fi arestati ? Eu si familia dorim sa fie drastic sanctionati , arestati pentru cel puitin 2-3 luni , credeti ca se poate ?
Va multumnesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
Admin, administrator
cum ai optinut IP-ul calculatorului de unde s-a infaptuit , sa-i zicem frauda informatica ?
separatistul a scris:

cum ai optinut IP-ul calculatorului de unde s-a infaptuit , sa-i zicem frauda informatica ?


Retelele de socializare au un serviciu (prin securitatea contului) in care se arata de unde s-au facut logarile, IP-ul si chiar tara. Nu este greu de aflat, chiar de un novice ca mine. Orice calculator "lasa urme", iar un specialist le depisteaza usor.
Ana1953 a scris:

separatistul a scris:

cum ai optinut IP-ul calculatorului de unde s-a infaptuit , sa-i zicem frauda informatica ?

Orice calculator "lasa urme", iar un specialist le depisteaza usor.


este o infractiune.
date exacte ale unui utilizator , se pot optine doar de la provider-ul reteli unde este abonat utilizatorul , iar provider-ul nu pune informatii la dispozitia oricui , doar in baza unui ordin judecatoresc.

ei bine , acea este doar o informare zonala....nicidecum nu indica ceva , sau pe cineva.
spun aceste informatii , deoarece am calificare in domeniu IT , in mai multe ramuri. candva , am lucrat in administrarea GOOGLE Romania .
dumneavoastra nu sunteti novice....sunteti doar un simplu utilizator.

referitor la procesul care spune ca ar fi in derulare...nu prea are sens , mai degraba , cred ca este doar un scenariu care s-i l-ar dorii dansul sa se intample in realitate
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
Admin, administrator
IP calculatoarelor le-am gasit pe email cu care ma logam la facebook ! Cand isi schimba cineva parola la facebook , Facebook trimite mesaj pe email precum ca ti-ai schimbat parola la facebook unde apare locatia de unde s-a schimbat + IP acelui calculator de unde s-a schimbat parola ! Ei mi-au spart email prima data dupa cu ajutoirul email - ului mi-au spart parola de la facebook ! E ceva destul de greu , si eu stiu sa spart conturi de facebook si email prin mai multe metode !
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
Admin, administrator
ma rog , daca spui ca asa este , asa o fi .

o parola nu se poate "sparge" , deoarece nu exista notiune de "parola sparta". cineva ti-a aflat-o , posibil sa fi ramas conectat pe un dispovitiv(tableta , smartphone ...etc...etc) care a fost utilizat ulterior de catre cei care presupui ca ti-a "spart parola".
frauda informatica este catalogata in alta categorie , nicidecum la Facebook...si in plus , nu esti major , sa ai dreptul sa folosesti reteaua de socializare , dar daca ai fentat Facebook-ul si in loc sa spui anul in care te-i nascut si ai dat tipul ianpoi cu fix 18 ani....atunci chiar tu ai incalcat niste reguli .

in plus in momentul cand modifici parola , primesti un mail pe adresa cu care esti logat....
acelasi lucru poti sa-l faci si tu, sa modifici parola .

cum am mai spus , cunosc detalii despre net , si calculatoare , dar asta nu are treaba cu discutia de mai sus.

cat depare proces ...daca si asta este frauda informatica , ce sa mai zicem de "actiunile" celor care verifica conturi de banci sai site-uri ale institutiilor ?

Alte discuții în legătură

Cineva pretinde ca sunt eu pe facebook lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua, De ceva timp cineva creeaza conturi cu numele meu pe Facebook si trece la informatii lucruri care nu sunt adevarate si care aduc prejudicii ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice? deatacitta deatacitta buna, am intampinat de curand o problema cel putin uimitoare daca nu ciudata.cerand ajutorul unui prieten francez pentru a reinstala windowsul pe computerul ... (vezi toată discuția)
Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)