avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate cheltuieli auto
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate cheltuieli auto

Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in alte orase. Cheltuielile generate de deplasarile respective sunt sau nu sunt deductibile? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: angelblack , utilizator 10:08, 10 Martie 2010
cheltuielile cu combustibilul si cu intretinerea si reparatiile aferente se deduc pentru cei care detin functii de conducere cu limita de pana la un vehicul .
Limitari speciale ale dreptului de deducere Art. 1451. — (1) în cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinta persoanei impozabile, cu exceptia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenfi de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru închirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei în cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revanzarii.
In cazul firmelor care fac distributie(farmaceutic,mezeluri,piese auto),combustibilul este deductibil conform noilor norme ?
Ca sa fiu mai explicit,soferii respectivi nu sint agenti de vinzare.ci doar distribuie marfa clientilor lor.
Sigur ca da! in primul rand distributia se face cu mijloace de transport marfa, deci nu intra sub incidenta limitarii deductibilitatii specificate in OUG 34/2009," cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, " chear daca greutatea max.este sub 3.5 to.in al doilea rand acesta este o cheltuiala in vederea obtinerii de venit.Ordonanta limiteaza cheltuielile numai pentru masini (autoturisme) destinate pentru transportul de persoane.
Am si eu o nelamurire. Am o societate care are ca activitate masuratorile topografice, fapt ce implica deplasarea zilnica la teren a salariatilor cu masinile societatii de la sediul firmei in diverse localitati. Vreau sa stiu daca imi pot deduce cheltuielile cu combustibilul si cu tva-ul aferent procurarii combustibilului. Am depus si o cerere la Finante si acestia mi-au raspuns cu un extras din OG34/2009 , respectiv limitarea cheltuielilor destinate pentru tranportul de persoane,fara sa-mi raspunda clar la cazul meu. Precizez faptul ca masuratorile topografice se realizeaza in baza contractelor incheiate intre societatea noastra si beneficiarii care sunt din diverse localitati.

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Tva combustibil felisana felisana am vorbit cu o contabila si mi-a zis ca tva la combustibil este deductibil ( la fel ca si cheltuielile cu intretinerea si reparatiile la masini) pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)