avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate cheltuieli auto
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate cheltuieli auto

Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in alte orase. Cheltuielile generate de deplasarile respective sunt sau nu sunt deductibile? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: angelblack , utilizator 10:08, 10 Martie 2010
Revin cu intrebare la dumneavoastra intrucat contabilul meu este de parere ca nu sunt deductibile cheltuielile cu combustibilul. Caz concret: administratorul societatii trebuie sa se deplaseze de la Sibiu la Alba sau Deva pentru a presta activitati de management in baza unor contracte cu clientul. La fiecare deplasare se completeaza foaie de parcurs si ordin de deplasare. Cheltuielile cu combustibilul in acest caz sunt deductibile sau nu? Va rog sa ma ajutati intrucat in momentul de fata platesc 16% impozit practic pe cifra de afaceri si nu pe profit din moment ce singurele cheltuieli efectuate nu le mai pot deconta, plus ca nu pot deduce nici TVA aferent. Se incadreaza oare aceasta situatie in exceptiile din lege? Poate fi incadrata la "vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata" sau "transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii" sau la autovehiculele cadrelor de conducere?
Contabilul dvoastra are dreptate. In norme la pct 45 1 lit f spune ca sunt deductibile pt transportul la si de la locul de desf a active ec, atunci cind exista dificultati evidente de a gasi alte mijl de transport. Cum la Sibiu, Alba sau Deva nu exista aceste dificultati......
Nu ne intrebati de ce pt ca raspunsul nostru ar fi "aceasta este legea".
Iar pt cadrele de conducere nu se deduc decit chelt de intretinere si reparatii limitate la 1 autovehicul, nu si la cele cu combustibilul cum eronat a afirmat Dna Vorovenci in 15 mai.
Iar cele pt prest serv cu plata sunt cele folosite pt taxi, curierat cf aceluiasi pct din norme.
Buna ziua!
Am o societate de Telecomunicatii CATV si vreau sa imi achizitionez un autoturism in Leasing.
Ce cheltuieli sunt deductibile? De precizat ca sediul firmei este la o distanta de aproximativ 100 KM de punctul de lucru.
Sunt unic asociat in firma, si si singurul angajat, dar nu cu sunt angajat cu functie de conducere.
Eu remediez defectiunile, eu fac incasarile.
Vreau sa stiu ce cheltuieli sunt deductibile in cazul asta.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Tva combustibil felisana felisana am vorbit cu o contabila si mi-a zis ca tva la combustibil este deductibil ( la fel ca si cheltuielile cu intretinerea si reparatiile la masini) pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)