avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sesizare Garda Nationala de Mediu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sesizare Garda Nationala de Mediu

Buna ziua. Locuiesc la tara, iar din cauza "binevointei" unei vecine care a depus o sesizare la Garda Nationala de Mediu am primit o vizita de la acestia.

Sumarul sesizarii primite:
Ca urmare a sesizarii inregistrata in cadrul Garzii Nat. de Mediu si solutionata de DSPJ Brasov referitoare la discomfortul creat de amplasarea platformei de colectare a dejectiilor animale din curtea dvs, ca urmare a deplasarii la fata locului s-au constatat urmatoarele:
1. amplasarea adapostului pt. animale este conforma Ord.M.S.nr 119/2014 art. 15 existand cel putin 10m fata de cea mai apropiata locuinta.
2. deseurile zootehnice rezultate din adapostul de animale se colecteaza necorespunzator Ord.M.S.nr 119/2014 art. 38 lit. e - platforma de colectare a dejectiilor animaliere dispune de o fosa septica betonata neetanseizata
3. nr. de capete de animale din adapostul pt. cresterea animalelor este neconform Ord.M.S.nr 119/2014 art. 15 care specifica: "adaposturile pt cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare vor fi de cel mult 6 capete "
Prin urmare va recomandam in termen de 15 zile de la primirea prezentei adrese sa luati urmatoarele masuri:
- limitarea nr. de capete la max. 6 conform Ord.M.S.nr 119/2014 art. 15
- deseurile zootehnice rezultate din adapostul pt cresterea animalelor se vor colecta si neutraliza intr-o instalatie care sa nu polueze mediul si sa nu produca discomfort vecinilor conform Ord.M.S.nr 119/2014 art. 38 lit. e
- salubrizarea zonei afectate prin curatare si decontaminare astfel incat sa nu creeze discomfort vecinilor conform art. 18 din Ord.M.S.nr 119/2014

In cazul nerespectarii recomandarilor efectuate, ca urmare a deplasarii la fata locului veti fi sanctionat in conformitate cu HG 857 / 2011 art. 6 lit. c cu amenda contraventionala de la 1500 la 3000 lei

Precizez ca am 9 capete de animale, deseurile zootehnice sunt colectate intr-o fosa septica betonata.
Ce sunt solutiile?
1. Curat fosa septica, scap de 3 capete de animale. Deseurile zilnice o sa le arunc zilnic ...
Ce se intelege prin fosa septica etanseizata? Sa nu existe posibilitatea scurgerii in pamant, sa fie acoperita sau acoperita etans?
Referitor la numarul de capete de animale, cum constata ei cate animale am? Ce este declarat la APIA sau verificare la fata locului? Daca duc 3 animale de acasa, raman cu 6, dar declarate la APIA sunt tot 9, o sa am in continuare probleme?

Aveti alte sugestii?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Distanta intre fosa septica a vecinilor si gardul nostru eugenial eugenial Buna ziua Vecinii nostri si-au facut fose septice, una chiar neacoperita (pentru mizeriile animalelor) langa gardul nostru. Asa ca Livada noastra este ... (vezi toată discuția)
Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Fosa, fântână, padoc limite de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă: - o fântână pt asa uda copacii - o fosa septica pt ca ... (vezi toată discuția)