avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Project management cod CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Project management cod CAEN

Buna ziua,
Daca eu sunt Project manager si vrea sa prestez acest serviciu pe firma mea SRLD este corect sa aleg 7022 (7022 Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management) pt asta?
Exista vreo conditie cum ca daca depasesti 20% din venit pe consultanta treci automat din 3% impozit pe venit in 16% pe profit? Daca e adevarat care e legea din spatele acestei chestii?
Pot sa facturez project management pe cod CAEN 6202 Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 20:54, 2 Septembrie 2014
Alegerea codului CAEN nu este impusa de specializarea profesionala a antreprenorului. Daca veti acorda prin acest SRL-D consultatii, indrumare si asistenta operationala pentru firme si alte organizatii pe probleme de management, cum ar fi: planificarea strategica si organizatorica, procese de retehnologizare, managementul schimbarilor, reducerea costurilor si alte probleme financiare; obiective si strategii de marketing, planificarea si politici privind resursele umane, strategii de compensare si pensionare, planificarea productiei si planificarea controlului prin consultanta, indrumare sau asistenta operationala pentru firme, atunci, da, alegerea codului CAEN 7022 este cea potrivita.

Conditia fiscala de care amintiti mai sus este prevazuta de art. 112 ind 1 din Codul Fiscal, care spune de fapt ca se incadreaza la categoria microintreprinderilor persoanele care, printre altele, au incasari din activitati de consultanta si management de peste 80% din veniturile totale.

Prin activitatea 6202 puteti doar planifica si proiecta sisteme de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii, precum si pregatirea utilizatorilor.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate financiar contabila pe cod caen 7022? AdrianRosca AdrianRosca Daca am la PFA cod caen 7022 pot sa desfasor activitati in domeniul financiar - contabil? (vezi toată discuția)
Activitati pe codul caen 7022 daciana91 daciana91 Buna ziua, care din activitatile enumerate pot fi desfasurate in baza codului CAEN 7022? - intocmire si transmitere in Revisal a contractelor de ... (vezi toată discuția)
Contract de consultanta pfa cod caen 7022 AlphaAlex AlphaAlex Ce contracte sunt valabile pentru desfasurarea 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management? Pot incheia contracte de consultanta? (vezi toată discuția)