avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot face?

IN ULTIMII ANI AM FOST ANGAJAT LA MAI MULTE SOCIETATI , IAR ULRIMA SOCIETATE A DAT MUNCITORII IN SOMAJ.DARORITA FAPTULUI CA LA ACEASTA SOCIETATE AM LUCRAT DOAR 10 LUNI , MI SE CERE O ADEVERINTA CUM CA AM LUCRAT LA O ALTA FIRMA CEL PUTIN 2 LUNI.M-AM DUS LA PENULTIMA FIRMA LA CARE AM LUCRAT 3 LUNI DE ZILE IAR ACEASTA FIRMA REFUZA SA-MI DEA ADEVERINTA NECESARA.CE POT FACE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 15 Mai 2009
Faceti o vizita la Inspectoratul teritorial de munca. Va vor indruma ei privind pasii.
Daca ati lucrat legal, cu contract de munca angajatorul este obligat sa va elibereze aceasta adeverinta.

Pentru somaj este necesar sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24. Nu este insa specificat niciunde ca trebuie sa fie ultimele 12 luni din cele 24. Daca puteti obtine de la un alt angajator, mai usor, aceasta adeverinta (din ultimii 2 ani) incercati varianta asta.
Potrivit art. 34 alin. (5) din Codul muncii, la solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Conform art. 276 alin. (1) lit. b) din acelasi Cod, incalcarea de catre angajator a acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Nu vrea sa va elibereze adeverinta poate din cauza ca nu au platit cotizatiile la somaj.
Nu va lasati, spuneti sa va dea adeverinta si sa va plateasca cotizatiile daca nu vor sa le faca vizita Inspectoratul Teritorial de Munca si Garda de Finante unde veti depune plangere.

Bafta
MULTUMESC
:hm:
Ce treaba are Garda Financiara cu faptul ca un angajator refuza sa elibereze o adeverinta de vechime pentru un salariat???

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare la somaj infolegi infolegi Ex: In cazul in care am lucrat la o societate 4 ani , si o 1 luna de zile la o alta societate fara intrerupere ! este obligatoriu sa prezint la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta ptr.ajutorul de somaj (dupa 01.03.2002) magda_oancea magda_oancea Buna ziua , Am solicitat de la fostul angajator eliberarea adeverintei pentru somaj dupa perioada 01.03.2002. Sediul central al angajatorului este la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? gabrielcornel gabrielcornel Buna ziua, Incepand cu data de 10.11.2011 si pana pe 31.01.2012 am lucrat cu contract individual de munca pe perioada determinata,apoi mi s-a propus ... (vezi toată discuția)